Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Super Cayman na pomolu

Porsche Cayman GT4 RS

Super Cayman na pomolu

Čini se da je RS verzija najnovijeg Caymana GT4 u fazi izrade, što potvrđuje i nedavno testiranje na najprestižnijoj evropskoj stazi.

Porsche je ponovo testirao hardkor 'RS' verziju najnovijeg modela 718 Cayman GT4, jer je na stazi Nürburgring Nordschleife viđen nešto izmijenjen i prilagođen oblik novog modela. Kao što sa da uočiti na fotografiji, prototipovi za testiranje sadrže značajne dodatke karoseriji. Sa prednje strane, nalaze se verzije otvora za poklopac motora slične onima na 911 GT2 RS, dok su stražnji prozori zamijenjeni rešetkama za hlađenje.

Najznačajnija izmjena je straga, gdje je spojler montiran znatno više na odgovarajuće nosače. Nije jasno hoće li izraziti nosači proizvoditi proizvodnju u tom obliku, ali oni se najvjerovatnije koriste za testiranje više oblika i vrsta krila.

Čovjek zadužen za modele 718 i 911, Frank-Steffen Walliser, rekao je za medije na nedavnom sajmu u Frankfurtu da bi "definitivno" želio vidjeti bržu i još konkretniju RS verziju novog 718 Cayman GT4, ali da odluka zavisi o prioritizaciji razvojnih resursa u Porscheu.

Datum objave: 24/09/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook