Naslovna > Vijesti > Super sportski automobil sa 800 „konja“

Moćni narandžasti Čeh

Super sportski automobil sa 800 „konja“

Češka kopmanija Innotech predstavila je model Aspiron, koji je težak 762 kilograma, a biće dostupan u rasponu snage od 500 do 800 „konja“...

Češka kompanija Innotech, koja je specijalizovana za tunning Chevrolet Corvete, ovih dana je predstavila novi trkački model, koji će svoj zvanični debi da ima na Festivalu brzine u engleskom Goodwood-u.

 

Aspiron je težak samo 762 kilograma, a prilikom njegove izrade korištena su ugljenična vlakna.  Ovaj model će biti dostupan sa nekoliko osmocilindarskih agregata američkog General Motors-a, a raspon snage će da se kreće od 500 pa sve do 800 konjskih snaga.

 

U kokpitu takođe dominiraju ugljenična vlakna. U enterijeru ovog automobila nalaze se dva podesiva sjedišta, uz takođe podesive papučice. Za one malo krupnije vozače, dostupna su sjedišta i u velikoj, odnosno XL veličini. Centralni dio zauzima ekran koji je osjetljiv na dodir, i koji pruža potrebne informacije o svim performansama automobila.

 

Najsnažnije verzije će imati Corvetin 6,2 litarski LS9 motor sa turbo kompresorom, koji će da raspolaže sa odličnih 800 „konja“ i 545 Nm obrtnog momenta. U planu je takođe i druga varijanta, koja će imati nevjerovatnih 1000 „konja“, a radiće na etanol.

 

Za prenos snage biće zadužen šestostepeni manuelni mjenjač, koji će svu snagu raspoređivati na zadnje točkove. Početna cijena ovog modela koji će raspolagati sa 500 KS iznosiće 114.400 evra. 

Datum objave: 05/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook