Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Supersportski automobil

Direkt iz Dubajia

Supersportski automobil

Lykan Hypersport nudit će se po cijeni od 3,4 miliona dolara a proizvoditi će se u kompaniji W Motors čije je sjedište u Dubaiju ...

Ovaj jedinstveni supersportski automobil ima sjedišta prošivena zlatnim koncem, dok su pravi dijamanti integrisani u kućište svjetala. Zbog ovih detalja i ne čudi ovako visoka cijena. Oni koji su imali prilike da uživo vide spomenute skupocjene detalje na Lykan Hypersportu faktički su ostali bez riječi. Izvršni direktor kompanije W Motors, Libanac Ralph R. Debbas, uz osmijeh kaže: "Nisu nam trebali dijamanti u kućištima svjetala, ali postigli smo odličan marketinški efekat, jer baš svi pričaju o tome".

 

Hypersport pokreće 3,7-litarski 6-cilindarski bi-turbo boxer motor koji razvija 750 KS, što će biti dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stigne nakon 2,8 sekundi, što je bolje od vremena koje ostvaruje Lamborghini Aventador. Maksimalna brzina iznosi 395 km/h. Kako god, kompanija W Motors razvila je i napravila prvi arapski supersportski automobil koji će svoje kupce prije svega tražiti u bogatim zemljama Bliskog Istoka.

Datum objave: 30/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook