Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Suzuki svojom studijom iV – 4 najavljuje novi model

Premijera na Sajmu automobila u Frankfurtu

Suzuki svojom studijom iV – 4 najavljuje novi model

Sajam automobila u Frankfurtru svoja vrata nam otvara za nešto više od mjesec dana, kada ćemo imati priliku da premijerno vidimo ovaj automobil…

Suzuki je svojom studijom iV – 4 najavio novi model, koji će premijerno svjetlo dana ugledati u septembru mjesecu, na Sajmu automobila u Frankfurtu. Novi Suzukijev model iV – 4 predstavlja studiju kompaktnog croosovera.

 

Kako Japanci navode, on je n ajava za budućeg crossovera, kojim će veoma brzo da bude proširena Suzukijeva ponuda u ovom segmentu. Koncpetni iV – 4 inspirisan je modelima koje Suzuki već ima u ponudi, pa iz toga možemo da zaključimo da je provjeren recept ipak najbolji.

 

Prema dimenzijama, japanski novitet bi trebao svoje mjesto da nađe između manjeg Jimnyja i Grand Vitare modela. Kao što je za očekivati, koncpetni Suzukijev model je odgovor na rast crossover segmenata, te dolazak modela kao što su Peugeot 2008 i Renault Capturu.

 

Podloga za njega trebala bi da bude nešto kraća platforma na kojoj je odrađen novi SX4, što ujedno znači da će osim pogona na sve točkove, ovaj novitet da koristi već dobro poznate Suzukijeve motore. 

Datum objave: 31/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook