Naslovna > Retro > Svečanost povodom 125 godina postojanja

Scania BH

Svečanost povodom 125 godina postojanja

Scania BH d.o.o svečano je obilježila 125 godina svog postojanja, tako što je povodom ovog jubileja organizovala „Dane otvorenih vrata“ gdje je ugostila svoje poslovne partnere ...

Preduzeće Scania BH d.o.o., koja u Bosni i Hercegovini posluje od 1997. godine,  a povodom 125. godišnjice postojanja ove švedske kompanije, organizovala je „Dane otvorenih vrata“. Kako naglašavaju iz ove firme, kupac jeste na prvom mjestu, zatim dolaze ljudski resursi Scanie, a nakon toga sve ostale vrijednosti kao sistem poslovanja. Prema tome, proslava 125. rođendana je prikladno druženje kako bi se kupci i poslovni partneri upoznali sa dosadašnjim tehnološkim dostignućima, aktuelnim ponudama, te planovima ove kompanije kada je bh. tržište u pitanju.

 

Podsjećamo da je Scania svoj rad počela kao fabrika vagona, davne 1891. godine. Tek 1936. godine Scania proizvodi prvi motor, a skoro tri decenije kasnije proizveden je prvi V8 motor, nakon čega kreće cijela ekspanzija u sistemu tehnologije. Međutim, iz ove kompanije naglašavaju da se danas proizvođači ne oslanjaju samo na pogonski sklop, svi se oslanjaju i na ostale proizvode i sisteme kojim danas obilježavaju savremeni transport. "Scania BH d.o.o. nudi kompletnu paletu proizvoda, od teških kamiona za međunarodni transport, lokalnu distribuciju, građevinu i specijalne namjene, do gradskih i međugradskih autobusa, kao i industrijskih i brodskih motora. Uz to Scania svojim kupcima nudi kompletnu uslugu popravke i održavanja, upravljanja voznim parkom, obuke vozača, a u saradnji sa Scania Creditom iz Švedske i finansiranje, a sve u cilju povećanja efikasnosti poslovanja naših kupaca, ali i smanjenja troškova poslovanja", istakao je Dejan Koleška, direktor Scania BH d.o.o.

 

Kako Koleška naglašava, Scanijin uspjeh, kao i ovaj događaj, ne bi bio potpun da nema saradnika i strateških partnera, poput Porsche Sarajevo, s kojim je Scania BH u grupaciji, zatim RPM Ljubuški, koja nudi široku paletu kamionskih pneumatika, te stalnog partnera Schmitz Cargobull, čije su prikolice prva Scanijina preporuka. - Niko nije individua, niko nije sam, svi mi živimo u određenim porodicama - dodao je Koleška - pa osnova Scanijinog poslovanja nisu samo proizvodi i tehnologije, već ljudi sa kojima u partnerskim odnosima žele ostati poput porodice. Zbog toga je program otvorenih vrata osmišljen poput porodičnog druženja u opuštenoj atmosferi, a spreman je interesantan sadržaj i igačke za djecu svih životnih dobi.

 

"Transportna industrija u Bosni i Hercegovini je, u principu, porodična indstrija. Većina kompanija su porodične kompanije i mi njih gledamo kao dio naše porodice i želimo sa njima na taj način da sarađujemo. Sa nekima smo već 10 ili 15 godina zajedno i mi znamo njihovu djecu, oni znaju našu djecu i zbog tog želimo da ovaj event bude namijenjen cijeloj porodici",  izjavila je Urška Fon Satler, iz odjela za marketing i prodaju Scanije za istočno-jadransku regiju, još jednom naglasivši da u Scaniji vjeruju  da se odnos gradi od „malih nogu“, te da  nekadašnji momci i djevojke, koji su bili tinejdžeri kada su se susretali po prvi put s njima, danas uspješno vode mnoge kompanije u Bosni i Hercegovini.

 

Podrška partnera

Kao dio grupacije sa Scanijom, Porsche Sarajevo je predstavljanjem svojih najnovijih modela iz segmenta četverotočkaša upotpunio Dane otvorenih vrata. U okviru promotivno-zabavne manifestacije proslave 125. rođendana Scanije, kompanija Porsche Sarajevo je izložila 14 novih modela iz VAG porodice. Posjetiocima su obezbijeđene testne i probne vožnje izloženih modela, savjetovanje o željenim modelima i mnogobrojni pokloni - izjavila je Aldina Hadžić, rukovodilac prodaje Porsche Sarajevo.
 

Datum objave: 10/05/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook