Naslovna > Automobili > Citroen > DS3 > Svi modeli DS branda

Prezentacija DS automobila u Banja Luci

Svi modeli DS branda

U okviru luksuznog Citroenovog pod brenda DS bh kupcima se nude redizajnirani DS3, DS4 i DS5, te potpuno novi DS4 CrossBack ...

Kompanija iz Slovenije „C Automobil Import d.o.o.“ koja je ovlaštena za zastupanje i promociju Citroenovog luksuznog podbrenda DS na bh. tržištu predstavila je u Banja Luci redizajnirane verzije DS3, DS4 i DS5 modela, te potpuno novi DS4 CrossBack. Podsjećamo da su spomenuti DS modeli u svojim originalnim izdanjima na karoseriji i maski hladnjaka do sada nosili znak Citroena. On je nakon ovogodišnjeg redizajna na sva tri modela zamijenjen sa DS logotipom i novima saćastim maskama hladnjaka, koje simbolizuju konačno odvajanje DS-a od matičnog Citroena. Francuzi na taj način žele jasno da distanciju svoj velikoserijski program kojeg zastupa Citroen, od po mnogo čemu posebnog i ekskluzivnog DS-a.

 

"Danas smo u Banja Luci predstavili sve aktuelne modele koje nudimo pod okriljem lukuznog DS brenda. Među njima bih istakao naš najpopularniji model DS3, koji je od 2009. godine našao put do više od 390.000 kupaca. Tu je i redizajnirani DS4 za koga se do sada odlučili 115.000 kupaca, ali i njegova potpuno nova DS4 CrossBack verzija, koja je uvedena od ovogodišnjeg redizajna. Podsjetio bih da je riječ o automobilu, koji na svojevrstan način kombinuje karakteristike klasičnog kompakta i lakog crossovera. Bh. tržištu smo predstavili i naš reprezentativni DS5 model, koji je takođe redizajniran i osvježen u skladu sa novim vizuelnim standardom DS brenda", izjavio je Filip Koren, direktor Citroen DS brenda „C Automobil Import d.o.o.“ i dodao da francuski proizvođač u budućnosti, do kraja 2017. godine na evropskom tržištu planira ponuditi i dva potpuno nova SUV modela.

 

"Prije njih očekuje nas novi DS3, koji će biti predstavljen do kraja tekuće godine. S obzirom da je to naš najpopularniji model s puno pažnje očekujemo njegovu premijeru i prve reakcije javnosti i potencijalnih kupaca, koji za sada imaju veoma pozitivno mišljenje o svemu onom što je DS do sada napravio i ponudio", poručio je Filip Koren.

 

Podsjećamo da je u DS modelima dostupna najsavremenija pogonska, multimedijalna i sigurnosna tehnologija sa kojom Citroen danas raspolaže. Tu su između ostalog DS LED Vision prednja i 3D zadnja svjetla, snažni i ekonomični BlueHDi dizel i PureTech THP turbobenzinski motori, zatim sistemi za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, te multimedija sa na dodir osjetljivim 7-inčnim ekranima visoke rezolucije i Mirror Screen funkcijom, koja omogućava povezivanje sa pametnim telefonima. Multimedijom se može upravljati i putem glasa, zahvaljujući Siri aplikaciji...

 

Posebnost DS brenda osim u jedinstvenom dizajnu, ogleda se u mnoštvu vizuelno specifičnih detalja poput originalnih karoserijskih boja, stilski dezeniranih aluminijumskih naplataka, ali i enterijera obloženih visokokvalitetnom i ručno obrađenom kožom. Najpovoljniji DS3 model sa benzinskim motorom Chich PureTech 82 do registracije košta 29.579 KM, dok za bazni dizelaš u kombinaciji So Chic BlueHDi 100 treba izdvojiti 39.746 KM. Početna cijena za DS4 Chic PureTech 130 je 41.246 KM, a za So Chic BlueHDi 120 - 50.024 KM. Za najpovoljniji DS4 CrossBack So Chic BlueHDi 120 treba izdvojiti 52.463 KM. Reprezentativni DS5 u najpovoljnijem benzinskom So Chic THP 165 izdanju košta 64.223 KM, a u dizelskom Chic BlueHDi 120 – 56.270 KM. DS5 je dostupan i kao hibrid koji sa So Chic opremom košta 81.573 KM.

Datum objave: 11/05/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook