Naslovna > Vijesti > Svježije lice i novi motori

Ušminkani Volkswagen Polo

Svježije lice i novi motori

Pogledamo li ušminkani Polo malo ćemo teže otkriti što je to novo na njegovom izgledu….

Došlo je vrijeme da i Volkswagen Polo dobije noviji izgled. Automobil koji se u aktuelnoj formi okitio svjetskom i evropskom titulom automobila godine dobrih pet godina odlično se nosio s konkurencijom na tržištu. Ne bi li mu to i dalje jednako uspješno išlo za rukom tu su sada nešto drugačiji izgled, novi benzinski i dizelski motori te elektronika i multimedija preuzeta od posljednje generacije Golfa čime se Polo polako približio “većim dečkima”.

 

Volkswagen je zategnuo bore pet godina starom Polu. Pogledamo li ušminkani Polo malo ćemo teže otkriti što je to novo na njegovom izgledu. Dodatak hroma ispod maglenki, oštrije linije branika i dotjerani LED svjetlosni sklopovi ono je što su Nijemci mijenjali na vanjštini Pola. Najveća izmjena odrađena je ispod poklopca motora gdje su sada smještena dva nova trocilindarska agregata.

 

Tamo više nećete naći 1.2-litreni atmosferski ili 1.2 i 1.6-litrene TDI primjerke jer su njih zamijenili litreni trocilindraš iz modela Up!, te 1.4-litreni TDI motor. Dok će majušni benzinac dotjeranom Polu osiguravati 60 i 75 KS, tri inačice malenog dizelaša donosit će mu istu snagu kao i uklonjeni motori – 75 KS, 90 KS i 105 konjskih snaga. Tu su dakako i najštedljivije verzije dotjeranog Pola upakirane u Polo TDI BlueMotion i TSI BlueMotion. U ponudi će i dalje biti 1.2-litreni TSI benzinac s 90 i 110 KS. Vrh ponude i dalje je Polo GTI koji će sada baratati sa 191 KS.

 

Novi motori i blago dotjeran izgled nije sve što je Volkswagen izmijenio na Polu. Tu je i dobrano ušminkana unutrašnjost koja je dobila novi upravljač, multimediju iz Golfa i ekran osjetljiv na dodir dimenzija 6.5 inča. Od Golfa su posuđeni i sigurnosni sustavi pa je Polo sada dostupan s adaptivnim tempomatom, sustavom automatskog kočenja i s kamerom za vožnju unatrag. Tu je i novi elektronski servo, kao i adaptivni ovjes i to po prvi puta na Polu. Dotjerani Polo premijeru bi trebao odraditi u Ženevi.

Datum objave: 29/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook