Naslovna > Auto moto sport > Takmičenje u Parizu

DS Virgin Racing

Takmičenje u Parizu

Tim DS Virgin Racing učestvovaće će u trci Formule E koja će se 23. aprila 2016. održati u pariškom naselju Invalides! To je prvi takav događaj u francuskom glavnom gradu ...

Nakon Pekinga, Putrajaye i Punta del Este, Sam Bird i Jean-Eric Vergne, vozači tima DS Virgin Racing, 23. aprila trkaće se svojim bolidima jednosjedima DSV-01 ulicama Pariza. Ruta na kojoj će se voziti trka objavljena je 13. januara na konferenciji za novinare, u pariškoj Gradskoj vijećnici, na kojoj su učestvovali gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo, ministar gradskih poslova, omladine i sporta, Patrick Kanner, državni sekretar zadužen za sport, Thierry Braillard, te predsjednik FIA-e, Jean Todt.

 

Konferenciji za novinare prisustvovali su i Xavier Mestelan Pinon, voditelj sportskog odjela marke DS, DS Performance, Jean-Eric Vergne te jedan od dvojice vozača tima DS Virgin Racing koji će učestvovati u drugoj sezoni prvenstva bolida na posve električni pogon. Start trke biće ispred zgrade Hôtel des Invalides u Parizu 23. aprila 2016.

Datum objave: 16/01/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook