Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Tako poseban, tako jedinstven

Huawei Ascend P6 po cijeni od 1KM u m:tel Moj Mix 60 tarifi

Tako poseban, tako jedinstven

Nakon uspješno predstavljenog modela Huawei G510, ujedno i najprodavanijeg modela kompanije m:tel, iz Huaweija stiže novi model Huawei Ascend P6 koji će,kako očekuju u m:tel-u, ponoviti ovaj uspjeh na bh. tržištu. Zahvaljujući njegovim inovativnim karakteristikama i pristupačnoj cijeni, Ascend P6 će zasigurno pronaći svoje mjesto među top modelima premium klase pametnih telefona, a Huawei još više približiti Android eliti poput Samsunga, HTC-a...

Dizajn koji plijeni

 

Ono čemu je Huawei i ranije težio, a što telefon Ascend P6 izdvaja od drugih, jeste njegov tanak profil i činjenica, da je ovo do sada najtanji telefon na svijetu (6,18 mm), uz to i lagan (120 grama), sa optimalnim omjerom visine i širine (132×65). U Huaweiju su sa ovim modelom uspjeli postići sklad dizajna, hardvera i intuitivnih softverskih mogućnosti, što je do pojave modela P6 smatrano osnovnim nedostatkom većine modela visoke klase sa Android operativnim sistemom.

 

 

Ljepotan sa obiljem specifikacija

 

Spoljašnju ljepotu ovog uređaja dopunjavaju prilično impresivne specifikacije. Tako Ascend P6 ima 4,7-inčni IPS, LCD ekran s HD rezolucijom (720×1.280 piksela) i gustoćom piksela od 312 ppi. Pokreće ga Android 4.2 Jelly Bean i quad-core procesor od 1.5 GHz sa 2 GB RAM memorije. Telefon ima  8GB interne memorije, a ljubiteljima muzike i igrica preporučuje se nadogradnja sa microSD slotom do 32GB. Ascend P6 ima kameru od 8 megapiksela sa auto-fokus funkcijom, koja snima video u Full HD rezoluciji, teprednju kameru od 5 megapiksela sa 720p HD. Zahvaljujući pametnim algoritmima za štednju energije, koji produžavaju trajanje baterije i do 30%, ovaj telefon, veoma pouzdano, napaja baterija kapaciteta 2.000 mAh.

 

 

Savršene fotografije

 


Kao dobrodošao dodatak na Android platformu jeste to što Huawei Ascend P6 ima korisnički interfejs pod nazivom Emotion UI, koji između ostalog, nudi panoramski pogled i prepoznavanje lica na fotografijama.Još jedna praktična prednost jeste opcija Magic Touch, koja omogućava da se telefon bez problema koristi i sa rukavicama. Prilikom kupovine korisnici imaju mogućnost izbora bijele i crne varijante ovog telefona, koji u m:tel-u nude pocijeniveć od 1 KM u tarifnom modelu Moj Mix 60.

 

Za detaljniji uvid u m:tel ponudu možete posjetiti m:tel prodajna mjesta u cijeloj BiH ili se informisati na adresi mtel.ba.

Datum objave: 15/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook