Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Tematski kafe s robotima i auto bez vozača

m:agazin

Tematski kafe s robotima i auto bez vozača

Pridružite se i ove subote voditeljkama Jeleni Babić i Brankici Stojanović koje vas vode kroz dvadeset minuta zanimljivosti iz svijeta nauke i tehnologije, u emisiji m:magazin. Između ostalog, u 40. izdanju emisije, saznaćete kako izgleda prvi svjetski tematski kafić s robotima, te naučiti kako funkcionišu automobili bez vozača ...

Do sada smo vam predstavili robote pomagače u šopingu, robote barmene i humanoidne modele, a ovaj put se pripremite da vas osvoji Robi – robot koji pleše i priča, te kao domaćin dočekuje goste jednog kafea u Tokiju. Robi zabavlja goste i ostvaruje komunikaciju sa njima što čini posjetu ovom neobičnom kafiću za pamćenje. Možete li zamisliti kako izgleda automobil bez vozača? Čuveni njemački proizvođač automobila „Mercedes-Benz“ predstavio je u Las Vegasu svoj novi i elegantni F015 putnički automobil koji se može parkirati za vas i okrenuti svoja sjedišta za 180 stepeni, tako da vozač može razgovarati sa putnicima tokom vožnje. Ovaj automobil vozi bez potrebe za upravljanjem, a za to je zaslužan niz senzora i kamera vrhunske klase. 

 

U ovom izdanju emisije ostajemo i dalje u svijetu automobilizma tako da ćete imati priliku da pogledate prilog o 3D printanom automobilu koji bi se na cestama naših gradova mogao pojaviti mnogo ranije nego što mislimo. Kompanija „Local Motors“ planira predstaviti svoje 3D printane automobile do kraja godine, a ovaj inovativni model posjeduje dva sjedišta i može da dostigne brzinu od 40 kilmetara na sat, što je savim dovoljno za gradsku vožnju. Kao i svake subote, novo izdanje emisije m:magazin možete pogledati na kanalu Alternativne televizije u 16.15 časova. Ukoliko i sami imate neki prijedlog interesantne teme, pišite na e-mail adresu magazin@mtel.ba, a tim emisije m:magazin potrudiće se da vaša tema nađe svoje mjesto u nekom od narednih izdanja.

Datum objave: 25/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook