Naslovna > Vijesti > Thed Björk nastavlja sa pobjedama

STCC šampionat

Thed Björk nastavlja sa pobjedama

Vikend je bio dramatičan za Roberta Dahlgrena, koji je u prvoj utrci kroz cilj prošao kao drugi, dok se u drugoj utrci morao zadovoljiti šestim mjestom, nakon izlijetanja sa staze na samom početku utrke...

Thed Björk je nastavio pobjednički niz u STCC šampionatu i proteklog vikenda na utrci u Karslogi ostvario apsolutni maksimum - dvije pole pozicije i dvije pobjede

 

„Bio je to sjajan vikend! Dva prva startna mjesta bila su temelj za dvije pobjede u kojima sam mogao voziti bez pritiska. Tim je pripremio sjajan automobil, bez njih ne bi bio na vrhu, tako da sam im beskrajno zahvalan“ - izjavio je Björk.

 

Fredrik Ekblom je bio drugi najbolji Volvo vozač kada su u pitanju bodovi, sa četvrtom pozicijom u prvoj utrci, te jakim drugim mjestom u drugoj utrci, nakon teške borbe sa BMW vozačem Richardom Göranssonom.

 

„Bila je to zabavna druga utrka, jer sam se morao stalno boriti sa Richardom. Vikend je bio dobar i sretan sam zbog novih bodova“ - rekao je Ekblom.

 

Vikend je bio dramatičan za Roberta Dahlgrena, koji je u prvoj utrci kroz cilj prošao kao drugi, dok se u drugoj utrci morao zadovoljiti šestim mjestom, nakon izlijetanja sa staze na samom početku utrke.

 

„Zadovoljan sam drugim mjestom u prvoj utrci, bila je to dobra utrka i to su vrijedni bodovi. No, u drugoj sam utrci imao problema zbog izlijetanja i izgubio mnogo pozicija, no do kraja utrke sam se uspio probiti do šestog mjesta, te sam jako zadovoljan postignutim. Ponovo ćemo napasti u Tierpu“ - izjavio je Dahlgren.

 

Linus Ohlsson je u prvoj utrci bio treći, ali se u drugoj utrci morao povući, nakon izlijetanja na istom mjestu, gdje je izletio i Dahlgren.

 

„Prva je utrka bila dobra, bilo je dobro postići treću poziciju. Nažalost, druga je utrka bila potpuno drugačija priča. Kontakt sa Goranssonom i izlijetanje, oštetili su automobil toliko da sam morao odustati. Naša je forma bila dobra, ali nismo ostvarili željeni rezultat“ - rekao je Ohlsson.

 

Prince Carl Philip Bernadotte je imao loš vikend. Prvu utrku završio je na lošem 12.-tom mjestu, a u drugoj je morao odustati.

 

„Nisam zadovoljan ovim vikendom. Prva je utrka bila dobra, ali druga je za mene završila već u prvom krugu. No i to se dešava u svijetu utrka i već sam fokusiran na sljedeću utrku“ - izjavio je Bernadotte.

 

Posljednja dvostruka pobjeda Björka znači sedam pobjeda u devet utrka i vodstvo u poretku vozača od 69 bodova ispred BMW-ovog vozača Göranssona.

 

„U STCC utrkama učestvujemo od 1996. godine sa mnogo talentovanih vozača, ali smo jednostavno impresionirani Thedovim uspjehom tokom ovogodišnje sezone. Pobjede u obe utrke su veoma značajne sa kraj sezone“ - izjavio je Derek Crabb, Motorsport direktor kompanije Volvo automobili.

 

STCC šampionat nastavlja se za dvije sedmice, utrkom u Tierp Areni.

Datum objave: 27/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook