Naslovna > Vijesti > Thomasa M. Müller potpredsjednik odjela električnih i elektronskih sistema

Volvo

Thomasa M. Müller potpredsjednik odjela električnih i elektronskih sistema

Volvo Car korporacija imenovala je Thomasa M. Müllera za potpredsjednika odjela električnih i elektronskih sistema, u sklopu odjela za istraživanje i razvoj. On je donedavno radio kao direktor sistema za navigacije i povezanost vozila unutar BMW grupacije.

Thomas Müller je obavljao nekoliko uloga unutar BMW grupacije, kao direktor za Business IT, direktor strategije električnih/elektronskih procesa, te donedavno kao direktor sistema navigacije i povezanosti vozila. Tokom dugogodišnje edukacije, odnosno karijere, stekao je izuzetno globalno iskustvo.

 

„Veliko je zadovoljstvo primiti Thomasa Müllera u naše redove. HMI i tehnologija povezivanja su polja na kojima želimo rasti i biti ispred konkurencije, a sa iskusnim čovjekom kao što je Thomas ne sumnjam u uspjeh“ - tvrdi Peter Mertens, stariji potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj pri Volvo Car korporaciji.„Presretan sam ponuđenom prilikom u Volvu i činjenicom da ću doprinjeti uspjehu najbrže rastućeg luskuznog brenda na tržištu“ - izjavio je Thomas Müller.Thomas Müller je sa radom na novoj poziciji počeo 1. aprila 2012. godine.

 

Datum objave: 05/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook