Naslovna > Vijesti > Toyota 2013 Land Cruiser Prado model

Zvanično predstavljen

Toyota 2013 Land Cruiser Prado model

Ovaj novi Toyotin model okarakterisan je kao jedan od tehnički najnaprednijih modela za korištenje sa sistemom pogona na sva četiri točka…

Toyota je sada i zvanično predstavila svoj novi model. Riječ je o 2013 Land Cruiser Prado modelu, koji je okarakterisan kao jedan od najnaprednijih modela sa sistemom pogona na sva četiri točka. Njega dodatno karakteriše potpuno novi, prednji kraj, sa nešto većom rešetkom motora i redizajniranim svjetlima.

 

Promjene dizajna i stila koje su vidljive na ovom modelu, trebale bi da ojačaju čvrstinu ovog automobila, kao i njegovu pouzdanost. U zadnjem dijelu automobila, promjene su manje vidljive, a uključuju redizajn zadnjih svjetala.

 

Ovaj automobil takođe posjeduje nove točkove i naplatke, kao i četiri nove boje enterijera – Bronze Mica Metallic, Dark Blue Mica, Dark Green Mica I Attitude Black Mica. Unutrašnjost putničke kabine je prpoznatljiva, ali ima potpuno novu instrumentalnu tablu.

 

Tu su i nova, unaprijeđena sjedišta u okviru drugog i trećeg reda. Dostupan je novi centralni dio sa unaprijeđenim audio panelom. Na našem kontinentu, ovaj model će da bude dostupan sa dva motora, I to 4.0 litarskim V6 benzinskim motorom, koji će da razvija 282 “konja” i 385 Nm obrtnog momenta. Kao takav, uparen je sa petostepenom automatskom transmisijom, koja će omogućiti ovom automobilu da do 100 km/h ubrza za 10.9 sekundi. Njegova maksimalna brzina iznosiće 180 km/h.

 

Druga verzija motora,  3.0 litarskim četvorocilindarskim turbodizel, razvijaće 190 KS I 420 Nm obrtnog mometa. Zahvaljujući njemu, Prado model sa troje vrata moći će da ubrza do 100 km/h za 10. 2 sekunde, uz maskimalnu brzinu od 175 km/h. 

Datum objave: 27/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook