Naslovna > Vijesti > Toyota predstavila 2014 Sai model

Agresivniji i unapređeniji model

Toyota predstavila 2014 Sai model

Sai karakteriše 2.4 litarski motor, koji razvija 150 “konja”, te 187 Nm obrtnog momenta…

Japanski proizvođač automobila Toyota, na svom matičnom tržištu u Japanu, predstavila je novi 2014 Toyota Sai model, koji svakako može da se pohvali dosta agresivnijim izgledom u odnosnu na svog prethodnika. Ovaj novi model ima potpuno novi i unapriješeni prednji dio, sa novom maskom i atraktivnim LED prednjim svjetlima.

 

Sportski dizajn prenosi se na zadnji dio automobila, gdje možemo da vidimo znatno unapriješene branike, kao i poklopac prtljažnika. Tu su i novi, 16 – inčni tolkovi, koji su izrađeni od lake legure. Kupcima će na raspolaganju da budu tri boje eksterijera i to, metalik siva, metalik srebrna i metalik crvena.

 

Unutrašnjost je takođe modifikovana, i to upotrebom kvalitenih materijala, te modernog dizajna. Tu je i nova središnja konzola, a možemo da vidimo i dodatne komponente, koje su izrađene od drveta. Na raspolaganju su i novi SD Navigation sistem sa deset zvučnika i slotom za micro SD karticu, te dva USB ulaza.

 

Sai pokreće 2.4 litarski motor, koji razvija 150 KS te 187 Nm obrtnog momenta, koji je podržan od strane elektromotora, koji kao takav razvija 143 KS i 270 Nm obrtnog momenta. Kao takav, ovaj sistem omogućava 190 “konja”.

 

Ovaj model je trenutno dostupan samo u Japanu, a njegova početna cijena je oko 24. 530 eura. 

Datum objave: 30/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook