Naslovna > Vijesti > Toyota za starije

Toyota

Toyota za starije

Toyota će na salonu automobila u Tokiju prikazati novi kompaktni urbani električni automobil, uoči planiranog datuma prodaje u Japanu krajem 2020. godine.

Zanimljivi dvosjed se naziva ultra-kompaktno električno vozilo sa akumulatorima (EV) i dizajnirano je za „putovanja na kratke razdaljine sa ograničenim uticajem na životnu sredinu“. Sa dometom od 100km, „izuzetno praktičnim“ radijusom okretanja i maksimalnom brzinom od samo 37 km / h, model je usmjeren na vozače u izgrađenim gradskim sredinama, tačnije na starije osobe. Vrijeme punjenja zahtjeva pet sati od jedinice za napajanje od 220 volti. Toyota takođe primjećuje pogodnost novog modela za vozače početnike i gradske mobilne kompanije.

 

Ovo otkriće dolazi kada firma preoblikuje svoj poslovni model kako bi bolje promovisala koncept masovnog usvajanja električnih automobila. Kao dio nove strategije, Toyota kaže da će pomno pregledati „svaki korak životnog ciklusa baterije, od proizvodnje, prodaje, preprodaje ili ponovne upotrebe do reciklaže, kako bi se maksimalizovala njena vrijednost“, kao odgovor na raširene kritike da troškovi baterija čine čak i najpristupačniji EV mnogo skuplji od konvencionalnih goriva.

Datum objave: 17/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook