Naslovna > Vijesti > Toyotin salon u BiH jedan od najboljih u Europi

Značajno priznanje

Toyotin salon u BiH jedan od najboljih u Europi

Toyota partneru iz Bosne i Hercegovine, kompaniji LD Auto, ukazana čast i dodijeljena Toyotina ‘Ichiban’ evropska nagrada za zadovoljstvo kupaca, tokom ceremonije održane u Budimpešti.

Kompanija LD Auto iz Bijeljine nagrađena je za izuzetna dostignuća na polju zadovoljstva kupaca, kako u prodaji, tako i u postprodajnim uslugama. Nagradu je predao gospodin Didier Leroy, predsjednik i generalni direktor Toyote Motor Europe (TME), a primio ju je gospodin Miroslav Lazarević u ime LD Auta. Ovo je treći put za redom da je ova prestižna Toyota nagrada otišla u ruke LD Auta.

 

Govoreći na ceremoniji dodjele nagrada, Didier Leroy  je, između ostalog, rekao: „Moramo da nadmašimo očekivanja kupaca, kako sa našim proizvodima, tako i prilikom svake vrste kontakta sa njima. Izbor kupaca je da kupe Toyotu i mi želimo da osiguramo da oni ostanu zadovoljni svojom odlukom!”Tokom procesa izbora najboljih, 2,600 Toyotinih evropskih partnera je ocijenjeno, kroz konstantno praćenje njihovog rada, što je dio standarda Toyota kompanije. Nagrade je odnijelo 42 najboljih.‘Ichiban’ je japanska riječ izvedena iz ‘Okyakusama Ichiban’ što znači ‘kupac na prvom mestu’, gdje ‘Ichiban’ znači ‘prvi’ ili ‘broj jedan’. Od kada je 2007. ustanovljena godišnja ‘Ichiban’ nagrada Toyote Motor Europe, zadovoljstvo kupaca kod Toyotinih partnera je povećano za 24% u prodaji i 17% u postprodaji.

Datum objave: 23/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook