Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Tri dana sjajnih skijaških sadržaja na Bjelašnici

Born2ski festival alpskog skijanja

Tri dana sjajnih skijaških sadržaja na Bjelašnici

Tradicionalno, nakon trke održaće se proglašenje pobjednika, te Après-ski party. I ove godine za ovu trku vlada veliki interes i mjesta na startu su već odavno popunjena...

Šesto izdanje Born2ski Festivala alpskog skijanja počinje danas i trajaće do subote u Olimpijskom centru Bjelašnica. Tradicionalni skijaški spektakl koji se ne propušta i ove će godine kroz trodnevni sportski i zabavni sadržaj okupiti poslovnu zajednicu, međunarodne skijaške klubove, kao i brojne ljubitelje takmičarskog skijanja. Događaj će otvoriti AUDI Born2ski business race. Ova noćna skijaška trka namijenjena je za timove kompanija koji su spremni da odmjere svoje skijaške vještine i brzinu, te da grade timski duh kroz sport i druženje izvan radnog okruženja.

 

 

 


Drugi dio međunarodnog skijaškog festivala obilježiće Born2ski dječji skijaški kup. Riječ je o takmičenju u disciplinama super G, slalom i veleslalom, koje će okupiti takmičare uzrasta od 8 do 16 godina iz BiH, regiona i drugih zemlja. Ovo takmičenje postalo je nezaobilazno u kalendaru skijaških takmičenja za djecu, te važan događaj za promociju Bjelašnice i Sarajeva i razvoj vrhunskog sporta.  Smještajni kapaciteti na Bjelašnici tokom trajanja Born2Ski festivala i ove godine su u potpunosti popunjeni.

 


 

Born2ski projekat pokrenuli smo prije šest godina sa ciljem promocije i razvoja alpskog skijanja, te vraćanja Olimpijskog centra Bjelašnica i grada Sarajeva na mapu nezaobilaznih skijaških destinacija. Drago nam je da smo danas sinhronizovani u našim željama i naporima da Bjelašnica bude sinonim za vrhunska skijaška takmičenja i poligon za razvoj vrhunskih sportista. Raduje nas da je Born2ski za kratko vrijeme postao prepoznatljiv brend i popularan događaj u kalendaru skijaških takmičenja u regionu.“, izjavila je Amela Mehić, ispred organizatora Born2ski festivala.

 

 

 

“Već dugi niz godina učvršćujemo poziciju brenda u kategoriji vrhunskih zimskih sportova i skijaških događaja, stoga smo izuzetno ponosni na činjenicu da je Audi partner Born2Ski trke već šestu godinu zaredom. Audi prstenovi, Audi tehnologija i zimski sportovi savršeno si odgovaraju. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologija ključ su uspjeha na skijaškim stazama, ali i u kompaniji Audi.  Cilj nam je da kroz naš rad pokrećemo novu energiju i pomjeramo granice, rušimo predrasude i stereotipe, te stvaramo savršeno okruženje za razvoj vrhunskog sporta. Vrijeme je da ovogodišnja sjajna sportska priča Born2Ski počne.”, istakao je Miran Stambol, brand manager za Audi u Bosni i Hercegovini.

Datum objave: 23/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook