Naslovna > Automobili > Citroen > DS4 > Tri svjetske premijere

DS Marka

Tri svjetske premijere

Marka DS prirediće pravi događaj na Frankfurtskom salonu automobila i po prvi put će svijetu predstaviti tri novosti: Novi DS 4 i DS 4 Crossback, DSV-01 i jedno veliko iznenađenje koje će se otkriti u utorak, 15. septembra u 15h na konferenciji za novinare. Susret će se održati u osmom paviljonu Frankfurtskog velesajma od 17. do 27. septembra, a 15. i 16. septembar namijenjeni su za novinare ...

U prostoru obilježenom elegancijom, francuskim umijećem, tehnologijom i avangardom marka DS sudjelovaće na 66. izdanju Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu. Za tu će priliku premijerno predstaviti Novi DS 4 i DS 4 Crossback, DSV-01 – posve električni trkaći automobil za Formulu E – i izložbeni automobil koji će biti otkriven u utorak, 15. septembra 2015. u 15 sati.

 

Novi DS 4 i DS 4 Crossback jedan model dvije izvedbe

Od samog lansiranja 2011., DS 4 bio je jedinstveno ostvarenje nagrađeno prestižnim titulama „Najljepšeg automobila godine” i „Najljepše unutrašnjosti” na Međunarodnom festivalu automobila, a tim putem i nastavlja uz dvije različite i komplementarne izvedbe: Novi DS 4, vrhunska, dinamična i profinjena limuzina, te DS 4 Crossback, čiji je karakter u duhu uglađenog pustolova zahvaljujući podvozju povišenom za 30 mm, velikim crnim točkovima i posebnim pustolovnim elementima karoserije (oblogama blatobrana, spojlerima i krovnim nosačima).
DSV-01, Formula E tima DS Virgin Racing
Na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu prvi put će se službeno predstaviti i DSV-01, Formula E tima DS Virgin Racing, prije nego što zauzme startnu poziciju nadolazeće sezone Svjetskog prvenstva Formule E 17. oktobra 2015. u Pekingu.

 

Posve električni bolid DSV-01 nastao je kao plod saradnje između marke DS i Virgin Racinga koji je već učestvovao na svjetskom prvenstvu Formule E. Marka je prigodno osnovala DS Performance, svoj automobilistički odjel na čijem je čelu Yves Matton. DS Performance otvoren je nekoliko sedmica i njegovi su inženjeri razvili cijeli pogonski sklop (elektromotor / mjenjač / upravljačka jedinica) automobila DSV-01. Osmislili su i svoj rashladni sistem, zadnji ovjes i prenos. Sistem upravljanja motorom usavršen je pak u saradnji s tvrtkom Magnetti Marelli. DS Performance nije samo obični laboratorij za razvoj i istraživanje, nego pravi izlog tehnološkog znanja i umijeća te avangardnog duha marke DS. 

 

DS Performance pratiće tim DS Virgin Racing tokom cijele sezone kako bi vozači Sam Bird i Jean-Eric Vergne mogli izvući ono najbolje iz svojih trkaćih automobila. 

Datum objave: 08/09/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook