Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Turbo modeli od sada sa drugačijim značkama

Porscheo dodaje nove oznake

Turbo modeli od sada sa drugačijim značkama

Kupci koji se odluče za snažniji Turbo model sa crnom unutrašnjošću će imati mogućnost biranja Turbonite detalja na sjedištima, panelima vrata, instrument tabli pa čak i patosnicama...

Porsche je nenametljivo transformisao svoj ikonični logotip u junu kako bi proslavio 75. godišnjicu kompanije, a sada, s ciljem dodatnog dodira ekskluzivnosti, isto radi i za Turbo modele, koji dobijaju posebnu značku. Nova značka za Turbo modele odstupa od tradicionalnog zlatnog finiša i umhesto toga usvaja novi Turbonite izgled i dizajn, koji su kreirali stručnjaci iz Porsche Color & Trim odjela. Ovaj odsjek je zaslužan i za boje karoserije, uključujući i ekskluzivne nijanse dostupne kroz Paint-To-Sample (PTS) program. Turbonite će biti korišćen ne samo za logo, već će Turbo modeli takođe imati zadnje natpise u ovoj posebnoj boji. Ivice bočnih prozora takođe će dijeliti isti izgled, poznat kao Daylight Opening (DLO) prema Porsche-ovom sofisticiranom nazivu za staklene površine između prednjih i zadnjih stubova.

 

 

 


Zavisno o konkretnom Turbo modelu, Turbonite će naglašavati aerodinamične dodatke poput spojlera, krakova točkova i detalja na prednjem braniku. Logotip koji će se nalaziti na prednjem dijelu automobila i naplacima će proći kroz isti tretman, doprinoseći homogenom izgledu eksterijera. U unutrašnjosti, brojni elementi kao što su određena dugmad, sigurnosni pojasevi i drugi detalji će takođe pratiti istu temu. Novi logotip će takođe krasiti i upravljač.

 


Nove inovacije stižu s dugoočekivanom trećom generacijom Panamere, koja će premijerno biti predstavljena 24. novembra. To znači da će Turbo varijanta biti dostupna od samog početka. Porsche već najavljuje Turbo E-Hybrid model s 4,0-litarskim bi-turbo V8 motorom i električnim motorom, čiji kombinovani rezultat iznosi impresivnih 650 konjskih snaga, a sve to upareno s osmostepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Snaga se prenosi na sva četiri točka, omogućavajući ovom vozilu ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 2,9 sekundi, koristeći bateriju kapaciteta 25,9 kWh. Hibridna Panamera, teška oko 2.440 kg, moći će preći daljinu od 40 kilometara samo s električnim pogonom. U budućnosti se očekuje i snažnija S verzija ovog modela.

Datum objave: 16/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook