Naslovna > Vijesti > U Evropi ili ne?

U Citroenu neodlučni

U Evropi ili ne?

Nakon premijere konceptnog crossovera Wild Rubis u Šangaju, iz Citroena su najavili kako će ovaj novitet uskoro da se nađe i na teritoriji Evrope. Međutim…

Model Wild Rubis uskoro bi trebao da postane i proizvodni primjerak. To je još prije nekoliko  mjeseci izuzetno obradovali sve ljubitelje ovog automobilskog brenda. Prvo je bilo rečeno kako će ovaj luksuzni crossover da bude dostupan samo za Kineze, a nakon toga su izjavili kako bi on mogao da nađe svoje mjesto i na tržištu Evrope.

 

Izgleda da su rukovodioci Citroena još uvijek prilično neodlučni šta će da urade po pitanju koncpetnog crossovera Wild Rubisa koji je pod oznakom DS predstavljen na sajmu automobila u Šangaju ove godine. Nakon sajma u Šangaju, Francuzi su rekli kako će se ovaj njihov model naći i na teritoriji Evrope, međutim, u Frankfurtu su rekli nešto sasvim drugo.

 

Prema riječima Citroenovog rukovodioca, Frederic Banzeta, Wild Rubis ipak neće doći u Evorpu. Ova vijest prilično je rastužila mnoge fanove Citroena u Evropi, jer su se samo prije nekoliko mejseci nadali da će i oni imati priliku da postanu vlasnici jednog ovakvog crossovera.

 

Crossover Wild Rubis u proizvodnju će da krene krajem iduće godine, a njegov izgled će biti dosta umjereniji, pa će samim tim da izgubi na svojoj dizajnerskoj agresivnosti. 

Datum objave: 18/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook