Naslovna > Vijesti > U pripremi još jedan električni koncept

Volkswagen

U pripremi još jedan električni koncept

Čini se da je ovaj njemački proizvođač automobila ozbiljno ušao u priču elektrifikacije, a uskoro bi trebao da predstavi još jedan u nizu koncept električnog vozila...

Prema predstavnicima VW grupacije, budući crossover pod oznakom I.D. Roomzz imaće potpuno drugačiju konfiguraciju sjedišta u odnosu na postojeće automobile. Premijerno predstavljanje je najavljeno za 16. april na šangajskom sajmu automobila. Produkcijska verzija bi se na tržištu Kine mogla naći već 2021. godine, a nakon toga ovaj automobil bi trebao biti dostupan i u drugim dijelovima svijeta.


Do sad je ova kompanija predstavila ukupno četiri električna koncepta, a Roomzz će biti peti model sa električnim pogonom i VW oznakom. Prvi produkcijski Volkswagen na struju biće serijska verzija kompaktnog hečbeka sa 5 vrata I.D. Concept, koja je predstavljena javnosti još prije par godina. Njegova premijera je takođe planirana za ovu godinu, dok prodaje počinje naredne, a sva navedena vozila će se naći na modularnoj MEB mehaničkoj platformi.

Datum objave: 05/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook