Naslovna > Vijesti > U pripremi veći Yeti

Škoda

U pripremi veći Yeti

U Kini je nastala fotografija na kojoj je prikazan Yeti sa većim međuosovinskim razmakom, pa se uskoro očekuju i prva testiranja ovog modela

Škoda je prije nekoliko dana saopštila da će u ovoj godini javnosti predstaviti šest novih automobila. U pitanju su tri izvedbe nove Octavie, potom novi Rapid i osvježeni Superb. Šesti model bi vrlo vjerovatno trebao biti Yeti sa većim međuosovinskim razmakom.

 

U Kini su nastale fotografije koje prikazuju dijelove „razvučenog“ Yetija, koji će se sklapati u toj zemlji, a čije bi  testiranje također trebalo  ubrzo započeti.   Duži međuosovinski razmak na Yetiju, putnicima na zadnjoj klupi omogućit će više prostora, a i ulaz u taj dio vozila bi trebao biti lakši, s obzirom da su stražnja vrata nešto veća. Veći je i sam krov, na kojem vidimo panoramski otvor.  Yeti sa većim međuosovinskim razmakom trebao bi ponuditi 1.4 TSI i  1.8 TSI agregate uparene sa šestostepenom manuelnom ili automatskom transmisijom.  Pogon će, kao što je i očekivano, biti na prednjim ili svim točkovima. Da li će se „veliki Yeti“, pojaviti samo u Kini ili i u ostatku svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovini, saznat ćemo u narednim mjesecima. 

Datum objave: 08/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook