Naslovna > Automobili > Renault > Clio > U prodaji od septembra mjeseca

Renault Clio Cup

U prodaji od septembra mjeseca

Unutrašnjost je u potpunosti sportska, opremljena digitalnom kontrolnom pločom, te multifunkcionalnim upravljačem sa trkaćim sjedištima…

Ovih dana Renault je najavio da njihov novi model Clio Cup na tržištu već možemo da očekujemo u septembru mjesecu ove godine. Model je baziran na Clio RS 200 EDC – u, a opremljen je aerodinamičkim body  kit-om.

 

Prednja maska je agresivna, a tu su spojleri na stražnjem dijelu automobila. Uz sve to, tu je i stražnji difuzor, te dvostruki izduvni sitem, te 17 – inčni speedline Corse točkovi, koji mogu da se presvuku Michelin ili Dunlop gumama.

 

Unutrašnjost novog Renaultovog modela u potpunosti je opremljena sportski. Pored mulifunkcionalnog upravljača i Sabelt trkaćeg sjedišta, tu je i posebni zaštitni pojas, kao i digitalna kontrolna ploča. Neizostavne su i Brembo kočnice sa ventiliranim prednjim diskovima od 320 mm.

 

Za pogon Clio Cupa zadužen je 1.6 litarski 4 – cilindrični turbo motor od 220 “konja”, koji razvija 270 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa 6 – stepenskim Sadev sekvencijalnim mejnjačem.

Datum objave: 22/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook