Naslovna > Vijesti > U Seulu predstavljeni novi koncepti

Kia

U Seulu predstavljeni novi koncepti

Kia Motors je nedavno na salonu automobila u Seulu predstavila 3 nova koncepta, koji najavljuju Kijin budući dizajnerski smjer...

Dva od tri koncepta u Seulu su doživjela međunarodnu premijeru, s robusnim Masterpiecom u glavnoj ulozi, a koji kombinuje karoseriju velikog sportskog terenca s luksuznom, high-tech kabinom. Masterpiecu društvo prave Kia Signature, novi konceptni model, koji nakazuje u kojem pravcu će ići dizajn i izgled budućih kompaktnih sportskih terenaca ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila. Konceptnim vozilima pridružio se i koncept Imagine by Kia, potpuno električna sportska limuzina, koja utjelovljava Kijinu privrženost kreiranju uzbudljivih vozila s niskim emisijama ispusta. Dok svaki od ovih koncepata nakazuje u kojem pravcu bi mogli krenuti Kijini dizajneri u skoroj budućnosti, istovremeno svaki od ova tri predstavlja i različite elemente strategije modela ovog brenda. Sve veća ponuda sportskih terenaca i krosovera dala je poticaja Kijinom dugoročnom rastu prodaje širom svijeta. I Masterpiece i Signature nude uvid u razvoj Kijine ponude modela u budućnosti po pitanju dizajna, izgleda i upotrebe tehnologija. Koncept Imagine by Kia s kreiranjem očaravajućeg dizajna vanjštine i unutrašnjosti, s inteligentim iskorištenjem prostora i najsavremenijim tehnologijama takođe predstavlja Kijine planove po pitanju budućih električnih vozila.

 

Kia Masterpiece – robusni veliki konceptni SUV
Za koncept Kia Masterpiece, kojeg karakteriziraju robusna, velika SUV-ovska karoserija, vrhunski kvalitet i visokotehnološka unutrašnjost, to je prvi javni nastup. Masterpiece prikazuje kako se marka može prilagoditi novim trendovima dizajna u razredu velikih off-road sportskih terenaca. Kao i ostale Kijine modele i vanjski izgled ovog vozila naglašavaju istesan oblik i odvažne linije. Njegov robustan izgled u kombinaciji s SUV oblikom i podignutom karoserijom, kao i snažnim pogonom na 4 točka je u potpunosti skladan s pravim ‘idem-kuda-hoću’ mogućnostima. Prednji dio vozila donosi Kijinu novu masku, ali s još uvijek prepoznatljvim ‘tigrovim nosom’, koja je rastegnuta cijelom širinom, bez vidljivog razdvajanja između maske i LED prednjih svjetala. Dizajn prednjeg dijela vozila nastavlja se i na zadnjem kraju, s karakterističnim linijama na oba kraja vozila, što daje vozilu konsistentan oblik iz svih uglova.

Datum objave: 04/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook