Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > U susret događaju godine

IAA Mobility

U susret događaju godine

Centralno dešavanje u svijetu automobilske industrije, nedjelja automobila IAA Mobility koja će se održati u Minhenu, počinje u ponedjeljak 6. septembra...

Naredne sedmice glavni grad Bavarske biće u znaku automobila, mobilnosti i inovacija, bogat sadržaj koji će donijeti sajam IAA Mobility biće rasprostranjen čitavim gradom. Počevši od tradicionalnog prostora salona automobila, sa salama za prezentacije i novinarske konferencije,  zatim izlozima u centru grada“Open space“, pa čak i testnom stazom „Blue Lane“ koja povezuje glavne lokacije, ljubitelje automobila, koji će doći iz čitavog svijeta očekuje velika ponuda i mnogo zabave.

 

 

 

 

 


Učešće na sajmu potvrdio je veliki broj proizvođača, koji će predstaviti potpuno nove modele, koncepte ili osvježena, facelift izdanja postojećih vozila. Kompanije koje su potvrdile dolazak su Audi, BMW, Cupra, Dacia, Hyundai, Mercedes, Polestar, Porsche, Renault, Smart i Volkswagen, ali nisu objelodanili upotpunosti svoju ponudu, pa će vikend pred početak sajma napetost, interesovanje i znatiženjla rasti maksimalno. Međutim, marke Stellantis, uključujući Vauxhall, Peugeot, Citroen i Fiat, obavijestili su javnost da neće prisustvovati izložbi. Do sada proizvođači koji su najavili dolazak su predstavili sljedeće modele koji će biti u ponudi na ovom sajmu: Audi -  Koncepti Audi Grandsphere i Audi Skysphere, te Audi RS 3, BMW - BMW iX3 facelift, BMW iX5 Hydrogen i BMW i Vision Circular, Cupra - Cupra Born i Cupra UrbanRebel, Dacia sa novim modelom sa sedam sjedišta pod nazivom Jogger, Kia – priključni hibrid sa specifikacijama prilagođenim za evropsko tržište Sportage. Mercedes-Benz – sa najvećom ponudom i dominantnim akcentom na elektrifikaciju, koja uključuje 5 potpuno električnih vozila i  jedan performantni novi hibrid, a to su: Mercedes C-Class All-Terrain, Mercedes EQE, Mercedes EQG, Mercedes-AMG EQS, Mercedes-AMG GT 4-Door 63 E-Performance i Mercedes-Maybach EQS, Porsche – Porsche concept, zagonetni automobil od kojeg je za sada dostupna samo jedna fotografija fara, Rennault – takođe sa jakom ponudom električnih vozila Mobilize Limo, Renault 5 i Renault Megane E-Tech Electric SUV, Smart će se pokazati novim SUV električnim konceptom i Volkswagen sa tri nova automobila: Volkswagen ID.5 GTX, Volkswagen Polo GTI facelift i Volkswagen Taigo.

Datum objave: 03/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook