Naslovna > Auto moto sport > Ubjedljiva pobjeda Lorenza

MotoGP

Ubjedljiva pobjeda Lorenza

Proteklog vikenda vožena je MotoGP trka na stazi u Qataru gdje je ubjedljivu pobjedu odnio Horhe Lorenzo, Andrea Devizioso je osvojio drugo mjesto dok je treći kroz cilj prošao Marc Marquez ...

Vozač Movistar Yamahe je od samog početka krenuo oštro u cilju preuzimanja prve pozicije, ali su vozači Ducati-a Andrea Iannone i Andrea Dovizioso sa svojim supersnažnim mašinama uspjeli izboriti mjesta ispred Lorenza. Rossi i Marquez su sve vrijeme pratili sa četvrte i pete pozicije, i čekali svoju priliku. Iannone se dramatično srušio i našao se na 13.poziciji već u šestom krugu, ostavivši Doviziosa da preuzme vodstvo. Lorenzo je oštro napadao, što mu se 14 krugova prije kraja i isplatilo. Do 22.kruga, španac je povećao prednost na dvije sekunde. Ono što je posebno zanimljivo je to da je Lorenzov najbrži odveženi krug bio finalni, što je odmah pokazalo sjajnu izdržljivost njegovog vozila, pa se pohvale takođe pripisuju mehaničarima i konstruktorima iz njegovog tima. Marquez je u 19.krugu došao na drugu poziciju nakon manje Doviziosove greške, ali je prošlogodišnji Katarski pobjednik iskoristio performanse svog Ducattija da prođe pored Hondinog vozača na početku finalnog kruga. U zadnjoj krivini, Marquez je još jednom pokušao, ali je otišao preširoko u krivini, pa se našao zadnji na podijumu.

 

Doktor je ovaj put ostao bez podijuma zauzevši njemu nezavidnu četvrtu poziciju, dok je daleko iza njega na petom mjestu trku završio Dani Pedrosa. Šestu poziciju izborio je Maverick Vinales. Špansku dominaciju zaokružili su Pol Espargaro na sedmoj i Barbera na devetoj poziciji. Osmo mjesto pripalo je najboljeplasiranom britancu Bradley Smithu. Sljedeća trka održaće se već 3. aprila kada se MotoGP seli u južnu Ameriku gdje će se vozači sa svojim motociklima boriti za veliku nagradu Argentine.

Datum objave: 21/03/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook