Naslovna > Automobili > Citroen > DS3 > Ultra Sport Chic

Konceptno vozilo Citroen DS3 Cabrio Racing u Goodwood-u

Ultra Sport Chic

Za vrijeme Goodwood Festival of Speed, na godišnjem skupu povijesnih natjecateljskih vozila, Citroen će izložiti novo konceptno vozilo Citroen DS3 Cabrio Racing. Biće to osvrt na sportski angažman marke na WRC-u, Svjetskom prvenstvu u reliju. To je prvo predstavljanje ovog konceptnog vozila prije njegovog izlaganja na salonu automobila u Frankfurtu...

Od 12. do 14. jkuna 2013. Citroen će na poznatoj manifestaciji Goodwood Festival of Speed u Velikoj Britaniji, izlagati jedinstveni model Citroen DS3 Cabrio Racing.

 

Ovo konceptno vozilo sjedinjuje sve prednosti modela Citroen DS3 Racing, u kombinaciji s prefinjenim DS3 Cabrio.

 

Smislen je to izbor, jer osim što Citroen DS3 Cabrio pruža velike mogućnosti prilagođavanja, ima i optimalnu strukturu karoserije (samo 25 kg više od limuzine), a to mu daje živahnost i okretnost. To je pokazao i Sébastien Loeb ttokom testiranja u Col du Corbier-u u francuskim Alpama prije nekoliko sedmica.

 

Već na prvi pogled, Citroen DS3 Cabrio Racing privlači nas ultra personalizacijom i sportskim izgledom; od sive mat boje Moondark, preko crnih sjajnih naplataka od 19’’, do crnih ukrasnih kromiranih dodataka na ručicama, prtljažniku i retrovizorima.

 

Ovo konceptno vozilo ponajprije spada u DS liniju i ima izražena njezina obilježja, kao što su sjajni ukrasi DS na crnom platnenom krovu (tkanim poput karbonskih vlakana), ugravirani ukrasi na vanjskim retrovizorima, te čeljusti kočnica, pločice na naplatcima, široke bočne letvice, i oznake na vratima u crvenoj boji Carmin.

 

Kočnice, komplet od karbona te način na koji vozilo prianja uz cestu pokazuju stručno znanje tima Citroen Racing. Ova nova izvedba zadržala je performanse trkaće verzije Racing opremljene motorom od 1,6 litara koji razvija 202 konjske snage.

 

U unutrašnjosti modela Citroen DS3 Cabrio Racing, spojeni su sportski izgled i elegancija. Upotrijebljena je kombinacija triju materijala na sjedištima, instrumentnoj ploči i ručici mjenjača (luksuzna koža Nappa i alkantara s utisnutim logom DS). Specifičan je i način izrade sjedišta DS u obliku narukvice sata te jedinstvena boja Carmin. Sportska sjedišta obrubljena su tačkastim šavom poznatim iz DS linije. Boja sjedišta Carmin nalazi se i na instrumentnoj ploči te bočnim oblogama na vratima.

 

Konceptno vozilo Citroen DS3 Cabrio Racing odražava specifičan način života koji simbolizuje i brojna lifestyle oprema, uključujući kožna sjedišta za djecu izrađena od tri vrste materijala, koja su usklađena s ostalim sjedištima  u vozilu.

 

Koncept Citroen  DS3 Cabrio Racing je vozilo po mjeri, sa snažnim stilskim obilježjima i prefinjeno do najsitnijih detalja. Spaja karakteristike modela DS3 s otvorenim krovom te performanse i sportski izgled trkaćeg vozila.

 

Konceptno vozilo Citroen DS3 Cabrio Racing bit će izloženo na 65. salonu automobila u Frankfurtu u septembru ove godine.

 

 

 

Datum objave: 11/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook