Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Unapređenje u svakom pogledu

Premijera – Osvježena Porsche Panamera Turbo S model

Unapređenje u svakom pogledu

Najveće promjene su vidljive na zadnjem kraju automobila, koji je dobio veći zadnji prozor i novi spojler...

Osvježena Porsche Panamera Turbo S model predstavljena je pred svoj zvanični debi. Ovom modelu, Porsche je dao više snage osvježenom modelu, koji sada ima ukupno 562 KS, apokreće ga twin – turbopunjeni 4.8 litarski V8 motor. Zvanični debi ovog modela najavljen je za nadolazeći sajam automobila i Tokiju, koji počinje u februaru naredne godine.

 

Vodeći Panamera model usvaja različita unapređenja enterijera i eksterijera, koja su ranije uvedena kod nekih modela koji su manji snažniji od ovog. Osvježen je prednji branik, koji sada ima veće usisnike za vazduh, a tu su i upečatljiva, moderna i redizajnirana LED svjetla.

 

Veće promjene vidiljive su na zadnjem dijelu automobila, koji sada ima veći zadnji prozor, novi spojler i branik. Zajedno sa standardnim modelom, Porsche sada nudi i Panamera Turbo S u Executive formi sa 150 mm dužim međuosovinskim rastojanjem na pojedinim tržištima.

 

Pomenuti motor dobio je nove turbopunjače, koji posjeduju nešto veći kompresor za unapređeni protok vazduha. Dodatne promjene koncentrisane su na sistem ubrizgavanja, koji sada radi pod pritiskom od 140 bara. Uprkos jačoj snazi, ovaj motor i dalje ima isti obrtni momenat.

 

Porsche nije iznio zasada nikakve detalje oko mase ovog osvježenog modela, ali smatra se kako bi masa trebala biti bliska masi prethodne verzije. Što se brzine automobila tiče, ona je takođe uvećana, pa sada iznosi 310 km/h u odnosu na prethodnu verziju, koja je postizala 304 km/h. 

Datum objave: 31/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook