Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Unikatni nagovještaj budućnosti

Mini električni kabriolet

Unikatni nagovještaj budućnosti

Asortiman Mini-jevih električnih vozila će se s vremenom povećati i uključiti crossover EV. Navodno će oživjeti ime Paceman, ali će biti model sa petoro vrata, za razliku od originalne iteracije sa troja vrata.

Budućnost Mini brenda je električna, a novo lansirani električni kabriolet pokazuje o čemu kompanija razmišlja u budućnosti. Ovo je unikatno vozilo. Međutim, to je i potpuni dokaz koncepta. Kao što mu ime govori, električni kabriolet kombinuje električni pogon iz i mogućnost spuštanja krova. Mali EV ima snagu od 181 KS i 270 Njutn-metara obrtnog momenta. Ovo dovodi Electric droptop do 100 kilometara na čas za 7,7 sekundi. Za usporedbu, električnoj verziji sa tvrdim krovom je potrebno 7,3 sekunde da postigne ovu brzinu

 

 

 

Mini je projektovao električni kabriolet koji ima domet od 230 kilometara na WLTP testu. Električni kabriolet dijeli identične dimenzije kao i postojeći Cooper S kabriolet, uključujući 160 litara prostora u prtljažniku. Unutra još uvijek ima mjesta za četiri osobe. Krov na električni pogon se otvara i zatvara u roku od 18 sekundi. To se može dogoditi pri brzinama do 30 kilometara na čas. Vozač može birati između tri postavke: otvoren, zatvoren ili krovni otvor.

 


Električni kabriolet će imati svoje javno predstavljanje u SAD-u tokom događaja "Mini Takes the States". Vožnja će se odvijati između Burlingtona, Vermont, i Greenville-Spartanburga, Južna Karolina. Mini trenutno priprema novu generaciju Electrica. Novi model navodno neće imati ništa zajedničko sa verzijom sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem. Ukupna dužina će navodno biti kraća, ali sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Izlazna snaga će možda dostići 200 KS (147 kW).

Datum objave: 15/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook