Naslovna > Vijesti > Upotpunjena gama privrednih vozila

Peugeot e-Partner

Upotpunjena gama privrednih vozila

Peugeot postaje jedan od prvih proizvođača koji nudi cjelovitu gamu električnih privrednih vozila u Evropi i time potvrđuje svoj pohod na taj segment vozila...

Zahvaljujući sjajnom komercijalnom uspjehu koji ostvaruje već generacijama Peugeot Partner od svog je puštanja u prodaju 1996. godine proizveden u 2 000 000 primjeraka te se prodaje u više od 100 zemalja. Od sada je ovaj model dostupan i u izvedbi sa potpuno električnim motorom, te kao takav nudi: domet od 275 km prema WLTP-u, dvije karoserijske dužine, dvije izvedbe (furgon i produžena kabina), mogućnost vuče do 750 km, nosivost do 800 kg, te tovarni prostor od 4,4 kubna metra, što je identično kao i kod verzije sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem.

 

 


Peugeot e-PARTNER razvijen je na modularnoj platformi s različitim razinama snage EMP2 (Efficient Modular Platform) i ima 100 % električni motor najveće snage od 100 kW i najvećeg okretnog momenta od 260 Nm s trenutnim odzivom koji je dostupan već od samog kretanja, bez vibracija, bez buke, bez promjene stepena prijenosa, bez neugodnih mirisa i, naravno, bez emisije CO2. Dvije izvedbe (Standard i Long) dostupne su s litij-ionskom baterijom (18 modula) kapaciteta 50 kWh koja omogućuje domet do 275 km ovisno o verziji, načinu vožnje i u skladu s postupkom homologacije WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) (homologacija u toku).

 


Kad je riječ o vozačevu mjestu, redizajnirana je središnja konzola pa se sada na njoj nalazi: nova ergonomska ručica automatskog mjenjača „e-Toggle” koja omogućuje odabir funkcija Park / Reverse / Neutral / Drive i Brake, komanda za odabir jednog od tri načina vožnje, pretinac u kojem se nalazi ugrađeni punjač za pametni telefon. Peugeot i-Cockpit obogaćen je novim tehnološkim dostignućima, pa tako sada nudi dvije nove instrumentne ploče kako bi vozač na raspolaganju imao sve informacije potrebne za dobro upravljanje potpuno električnim vozilom. U opcijskoj opremi možete odabrati potpuno digitalnu instrumentnu ploču (koja se pojavljuje prvi put u segmentu električnih furgona) s digitalnim zaslonom visoke razlučivosti od 10". Grafički dizajn prikaza podataka u potpunosti je modernizovan u skladu s najnovijim tehnološkim dostignućima marke Peugeot te se može u potpunosti podesiti i personalizovati.


Novi Peugeot e-PARTNER dostupan je u istim izvedbama kao i vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem kako bi se prilagodio svim namjenama: furgoni (2 dužine: Standard od 4,40 m i Long od 4,75 m, 3 sjedišta), produžena kabina (5 sjedišta, fiksnih ili preklopivih, samo u dugoj izvedbi).
Novi e-PARTNER kupcima nudi rješenja po mjeri kako bi udovoljio njihovim sve brojnijim zahtjevima, pa će stoga biti dostupan s razinama opreme PRO, PREMIUM, kao i u izvedbama „spremno za vožnju” ASPHALT (za one koji prelaze puno kilometara) i GRIP (za vožnju u zahtjevnijim uslovima).

Datum objave: 28/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook