Naslovna > Automobili > Rolls-Royce > Ghost > Urbanova kreacija uvijek diže na stepenicu više

Rolls-Royce Ghost

Urbanova kreacija uvijek diže na stepenicu više

Nakon premijernog predstavljanja na sajmu SEMA, modifikovani Rolls-Royce Ghost kompanije Urban Automotive sada je dostupan za narudžbe...

Urban Automotive tvrdi da njihov ekskluzivni stilski program kombinira "impresivnu prisutnost s nenametljivom elegancijom", a program nadograđuje i uspjeh prethodnog modela, Rolls-Royce Cullinana, koji je isti tuner modifikovao 2022. godine. Novi Ghost preuzima mnoge karakteristike dizajna iz prethodnog modela, pokazujući se uspješnim u oba slučaja. Vlasnik i šef dizajna u Urban Automotive ističe da će ravni naplaci i svijetle unutrašnjosti biti vodeći trendovi u svijetu tuninga tijekom 2024. godine, a ova modifikacija Ghosta je usmjerena prema tim smjernicama. Važno je napomenuti da se sve modifikacije namijenjene Ghostu mogu primijeniti i na modele Phantom i Spectre.

 

 

 


Cijeli tim posvećen je oblikovanju i poboljšanju estetike automobila, pri čemu se svi dijelovi izrađuju ručno u sjedištu Urban Automotive u Milton Keynesu, rezultirajući zaista spektakularnim izgledom. Lista vanjskih modifikacija uključuje karbonski prednji branik, dvodijelnu oblogu prednjeg branika od karbonskih vlakana, integrisana dnevna svjetla, spliter prednjeg branika od karbona, zadnji karbonski branik, difuzor kao i aluminijske završetke izduvnih cijevi. Na vratima poklopca prtljažnika ističe se Urban Icon oznaka. Urban nudi izbor između 22 i 24-inčnih kovanih aluminijskih naplataka Vossen, a tuner predviđa da će veći set ravnih naplataka postati pravi hit ove godine.

 


Milltek Sport nudi visokoefikasni izduvni sistem kao opciju, pružajući dodatnu snagu V12 motora Ghosta i istovremeno poboljšavajući zvučno iskustvo. Ovaj sistem omogućuje oslobađanje većeg potencijala 6,75-litarskog bi-turbo V12 motora, koji standardno razvija 563 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Ghost Black Badge verzija podiže snagu na 592 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Urban Automotive nudi kupcima pristup više od 40 pojedinačnih komponenti za modifikaciju. Specijalizovani su i za proizvodnju aftermarket dijelova za brendove kao što su Land Rover, Bentley, Mercedes-Benz, Lamborghini, Audi, Volkswagen i Tesla.

Datum objave: 05/02/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook