Naslovna > Vijesti > Uručen spektometar ERASPEC za analizu goriva Federalnoj upravi za inspekcijske poslove

Nestro Grupacija

Uručen spektometar ERASPEC za analizu goriva Federalnoj upravi za inspekcijske poslove

Nestro Grupacija poklanja Federalnoj upravi za inspekcijske poslove portabl spektometar ERASPEC za detaljne analize goriva koji vrši analize više tipova goriva, između ostalih i benzinskih i dizel goriva.

Pomoću ovog uređaja inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove će moći u kratkom vremenskom roku da odrede čak 40 parametara kvaliteta goriva kao što su gustina, sadržaj benzena i ukupnih aromata, sadržaj oksigenata, oktanski broj, cetanski broj, napon para, destilacija, itd… Uređaj ERASPEC je proizvela američka kompanija Eralytics koja je usko specijalizovana za razvoj i proizvodnju instrumenata za kontrolu kvaliteta naftnih derivata i petrohemijskih proizvoda. Uređaj je koštao 132.266,92 KM.

 

Cilj nam je da omogućimo maksimalnu kontrolu naftnih derivata koji se prodaju na domaćem tržištu, uključujući i derivate koji se prodaju na benzinskim pumpama Nestro. Nestro Grupacija želi da obezbjedi potpunu informisanost o kvalitetu naftnih derivata koje svakodnevno kupuju građani Bosne i Hercegovine.Povodom uručenja portabl spektometra ERASPEC za detaljne analize goriva dana 20.7.2012. godine u zgradi Vlade Federacije BiH, upriličen je sastanak kojem su prisustvovali Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak. Na sastanku je takođe razgovarano o investicijama Nestro grupacije na području Federacije BiH, proširenju maloprodajne mreže i mogućnostima za zaposlenje.

Datum objave: 20/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook