Naslovna > Automobili > Citroen > C3 > Uskoro C3 Piccaso facelift

Citroen

Uskoro C3 Piccaso facelift

Četiri godine star C3 Picasso koji je predstavljen još 2008. godine konačno će biti osvježen uz još neke modele Citroena

Citroen je 2008. godine javnosti predstavio C3 Picasso i od tada taj model nije mjenjao svoj izgled ni najmanje. Stoga je očekivana informacija koja stiže iz Pariza a u kojoj stoji da će Citroen osvježiti ovaj model. 

 

Nije poznato šta će osvježeni Picasso donijeti, no s obzirom da je aktuelni model dizajnerski zastario i ne uklapa se u trenutnu gamu vozila francuskog proizvođača, očekuju se radikalne promjene i evidentno zatezanje bora.Najveće promjene će se desiti ipak ispod poklopca motora, gdje će se naći novi, trocilindrični 1.2-litarski agregat poznat iz Peugeota 208 i Citroena C3. Taj agregat će Picassu osigurati 82 KS i 95 Nm obrtnog momenta.  Novi Citroen C3 Picasso bit će zvanično predstavljen na predstojećem Salonu automomobila u Parizu, a zvanična prodaja se očekuje u januaru naredne godine.  Osim ovog modela Citroen će u Parizu vjerovatno predstaviti i osvježeni C3 te atraktivnu cabrio izvedbu modela DS3.

Datum objave: 17/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook