Naslovna > Automobili > Renault > Megane > Uskoro na bh. tržištu

Novi Renault Megane

Uskoro na bh. tržištu

Dolazi nebrušeni dijamant hi-tech tehnologije, vrhunske upravljivosti i nenadmašnog komfora u kompaktnoj klasi ...

Novi Renault Megane je sve samo ne konfekcijski skrojen model kompaktne klase. Armija dizajnera i inžinjera je disala jednim plućima kada je pokrenut, razvijan i okončan projekat četvrte generacije Megana. Svaki segment novog Meganea, od atraktivnog dizajna sa high-tech LED svjetlima, zatim raskošnog enterijera sa vrhunskom završnom obradom, te na vrhuncu importovanja napredne tehnologije iz viših segmenata sa unikatnom 4Control šasijom, brušen e pažljivo poput stranica najfinijeg dijamanta.  Renaultovi stručnjaci su izvukli samo najbolje iz prethodne dvije decenije otkako postoji model Megane, te četvrtu ediciju ponovo spakovali provokativno, šik i nadahnjujuće kako to i dolikuje imidžu najbrže rastućeg automobilskog proizvođača na Starom kontinentu.

 

Upečatljiva karoserija sa dužinom od 4,36m (+6,5 cm), širinom od 1,81m (+2 cm) i visinom od 1,45m (-2,5 cm), pokazuje harmonične s jedne i izazovne proporcije u kompaktnoj klasi s druge strane. Prostor za zavidan međuosovinski razmak od 2,67m i prošireni trag točkova za 4,5 cm, zvanično referentnoj tački u kompaktnoj klasi, oslobodila je nova modularna CMF C/D platforma premijerno razvijena za model Espace, a zatim dodijeljena Talismanu i Kadjaru, koji najbolje demonstriraju Meganov dojam i bliskost sa vozilima iz D segmenta.

 

Stilski ukrasi poput širokih i isklesanih bokova, inspirativna svjetlosna tijela sa C oblikom sprijeda i rastegnutom formom odzada po uzoru na Renaultovu krstaricu Talisman, te aerodinamična karoserija kao jedan od imperativa u razvoju ovog modela, prvi su stub Meganeove odvažnosti i nesvakodnevne elegancije u kompaktnoj klasi! Četvrta generacija Meganea tržišno će biti komercijalizovana već idućeg mjeseca. Tradicionalno bogata serijska oprema u četiri osnovna nivoa opremljenosti: Life, Zen, Intens i Bose, zatim dvije linije opreme GT line i GT, te mnoštvo opcijskih stavki, probudit će novi elan u kompaktnoj klasi, koja nakon dužeg perioda dobiva nebrušeni dijamant hi-tech tehnologije, vrhunske upravljivosti i nenadmašnog komfora. 

 

Datum objave: 24/02/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook