Naslovna > Vijesti > Uskoro SC-1 koncept

Audi

Uskoro SC-1 koncept

Nakon što je Audi nedavno preuzeo vlasništvo nad italijanskim Ducatijem, bilo je pitanje dana kada će se pojavati dvotočkaš sa prstenovima

Motocikl sa Audijevim prstenovima prije godinu dana bilo je nešto što bi rijetko ko mogao zamisliti, no odnedavno je to postala realnost. Audi je već saopštio da razmatra mogućnost da razvije sopstveni motocikl uz pomoć Ducatija naravno.

 

Riječ je o manjem motociklu ili skuteru koji i nema prepozntaljivi Ducati oblik. Činjenica je da se i Ducati nosio mišlju da napravi svoj skuter, ali je ideja uvek bila odlagana i nikad realizovana. U sadašnjoj situaciji, projekt bi ponovo mogao da postane aktuelan. Svojevremeno je italijanski dizajner Oberdam Beci predstavio svoje viđenje Ducatijevog skutera, po imenu Desmoscooter, koji je sada pretvoren u Audijev maksi skuter. Ovaj skuter bi trebao da ima  motor sa 700 kubika i 90 KS, 16-inčne točkove i okvir od laganog aluminijuma. Tržišni rivali bi mu bili BMW C600 Sport, Yamaha TMAX 530, pa čak i Aprilia SRV850. U odnosu na pomenute Audijev skuter će vjerovatno imati nešto veću cijenu. 

Datum objave: 29/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook