Naslovna > Vijesti > Uskoro stiže nova Octavia

Škoda

Uskoro stiže nova Octavia

Češki proizvođač nedavno je najavio čak tridesetak novih automobila u narednih pet godina, a najpopularnija Škodina limuzina bi mogla stići prije kraja ove godine...

Prema riječima predstavnika kompanije četvrta generacija Octavie bi trebala biti predstavljena u drugoj polovini godine, kada će biti obilježeno i šest decenija od lansiranja originalnog modela. Prva Octavia je sa proizvodnih traka sišla davne 1959. godine, a u proizvodnji se zadržala narednih dvanaest godina.


Premijera nove generacije bi se mogla održati na Sajmu automobila u Frankfurtu. Limuzina bi trebala pratiti nove Škodine trendove, naćiće se na popularnoj MQB platformi, a na njoj bi se ponovo mogla naći tradicionalna jednodijelna prednja svjetla. U unutrašnjosti će se naći razni noviteti koje smo imali priliku da vidimo kroz nove modele ove kompanije, a ono čime će se Octavia svakako moći pohvaliti jeste vidiok nivou udobnosti, komfora, ali i praktičnosti. Informacija o pogonskim jedinicama za sad nema, ali će osnovnu ponudu činiti benzinske i dizel verzije kreirane od strane Volkswagena. Za očekivati je svakako i hibridna, odnosno plug-in hibridna varjanta.

Datum objave: 26/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook