Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > Uvezeno 3.715 polovnih Peugeot vozila

Tržište BiH

Uvezeno 3.715 polovnih Peugeot vozila

U 2011. godini uvezeno je 3.715 polovnih Peugeot vozila u BiH. Prema ovom podatku Peugeot je drugi brend koji se najviše uvozi u našu zemlju.

Model koji se najviše uvozio je „Evropski automobil godine 2002. - Peugeot 307, sa ukupno 1.415 primjeraka, dok je drugi Peugeot 206 sa 1.251 uvezenim vozilom.
“Izuzetno mi je drago vidjeti sve više Peugeot vozila na našim ulicama. Veliki broj uvezenih polovnih Peugeot vozila u 2011. godini je pokazatelj da vozači vjeruju našem brendu te prepoznaju i cijene kvalitet i sigurnost francuskog lava.”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

 

Da Peugeot vozači mogu imati povjerenje u svoja vozila potvrđuju i rezultati istraživanja poput ADAC statistike pouzdanosti, koja je u 2010. godini nastala na osnovu iskustava 17 miliona članova ovog auto kluba u Njemačkoj. Prema ovom istraživanju modeli 107, 207 i 308 su zauzeli po jednu od top tri pozicije u svojim kategorijama, sa izuzetno malim brojem kvarova. Peugeot je jedini inostrani brend koji je završio među top tri brenda u tri različite kategorije.
“Kako bi se produžio radni vijek automobila naša preporuka je servisiranje u ovlaštenim servisima koji garantuju ugradnju originalnih rezervnih dijelova. Preventivnim pregledom i održavanjem u ovlaštenim servisima sprječava se pojava novih kvarova i širenje istih na vozilu a naše redovne servisne akcije koncipirane su na taj način da vozačima obezbjede što povoljnije uslove servisiranja.”, istakao je Alija Šošević, voditelj postprodaje kompanije Vermont.

Datum objave: 02/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook