Naslovna > Automobili > Lexus > UX > UX se pridružio mnogobrojnim SUV modelima u Pariza

Lexus

UX se pridružio mnogobrojnim SUV modelima u Pariza

Uz limitirano izdanje prestižmih modela LC 500 i LC 500h, Lexus je odlučio da na sajmu defiluje i sa prilično primamljivim SUV modelom...

Ipak, možda jedan od najkompetitivnijih segmenata jeste segment malih premijum SUV-a gdje se nalaze modeli poput: BMW X1 i X2, Mercedes GLA, Audi Q2/Q3, Volvo XC40, Jaguar E-Pace i Infiniti QX30. Osim što spadaju pod istsi segment, svi ovi modeli sada imaju još jednu zajedničku stvar. Riječ je o novom konkurentu, modelu Lexus UX.

 

 

Naime, UX 200 ispod haube krije redni četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara koji razvija 168 konjskih snaga i 205 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa CVT mjenjačem preko kojeg se snaga šalje prednjim točkovima.

 
Kupci se mogu odlučiti i za model sa oznakom UX 250h, koji poseduje novi hibridni pogonski sklop koji ukupno razvija 176 konjskih snaga i ima pogon na svim točkovima zahvaljujući elektromotoru koji je smešten na zadnjoj osovini. Enterijer ovog modela je tipičan za automobile japanske kompanije kada je riječ o dizajnu, dok su materijali premijum kvaliteta. Izloženi model ima kožna prednja i zadnja sedišta, šavove na komandnoj tabli, menjaču i volanu. 
 
Datum objave: 08/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook