Naslovna > Vijesti > Velika donacija Vlade Japana ustanovama BiH
FOTO GALERIJA (17)

Toyota

Velika donacija Vlade Japana ustanovama BiH

Vlada Japana danas je Ministarstvu civilnih poslova BiH donirala prvih 40 od planiranih 120 Toyota RAV4 modela.

U prostorijama Toyotinog prodajno - servisnog centra Bunjo d.o.o. u Sarajevu upriličena je svečana predaja velikog simboličnog Toyotinog ključa koji objedinjuje ukupno 120 vozila RAV4. Pored spomenutog ključa ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović uručio i 10 ''pravih'' ključeva javnim ustanovama socijalne zaštite. Ostalih 30 od ukupno 120 automobila bit će predato tokom sutrašnjeg dana ustanovama socijalne zaštite.
Vozila će pomoći osobama sa invaliditetom, posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja i osobama treće životne dobi da ublaže poteškoće s kojima se svakodnevno suočavaju.
Velika donacija Vlade Japana u znatnoj će mjeri poboljšati mobilnost ustanova socijalne zaštite i na taj način podići kvalitet njihovih usluga prema najugroženijim grupama građana BiH.

 


Vrijednost ukupne donacije je 7,2 miliona KM što je zaista impresivna suma.
Prvih 40 automobila dolazi sa 2.0 litrenim D-4D dizele motorom i pogonom na prednju osovinu dok preostalih 80 vozila biti opremljeno hybridnom tehnologijom i pogonom 4x4. Ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa istakao je da će kontigent od 80 hybridnih vozila biti isporučen sredinom iduće godine.

 

 

 


Potrebno je istaknuti da će 120 savremenih Toyota automobila u znatnoj mjeri doprinijeti očuvanju životnog okoliša u našoj državi.
Da bi sve bilo transparentno korisnici doniranih vozila jednom će godišnje izvještavati Vladu Japana o načinu korištenju vozila.    
 

Datum objave: 27/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook