Naslovna > Automobili > Toyota > Camry > Velika limuzina dobila redizajn

Toyota Camry

Velika limuzina dobila redizajn

Toyota je blago ažurirala lice Camry modelu, te mu podarila određene promjene u pogledu tehnologije, od kojih je u prvom planu 9-inčni ekran multimedije...

Toyota Camry je na tržištu u Evropi od 2018. godine, kada se velika limuzina vratila na Stari kontinent nakon 16-godišnje pauze. Prije samo nekoliko mjeseci, Camry je ažuriran za sjevernoameričko tržište, a poboljšanja su upravo uvedena i za evropski model. Vizuelne razlike u poređenju sa aktuelnim modelom nisu znatno izražene. Prednja strana sada ima redizajnirani branik sa modifikovanom rešetkom hladnjaka. Iako se radi o maloj promjeni, u Toyoti kažu da je Camry sa njima dinamičniji, prestižniji i izgledom širi. Pored toga, sada je dostupno i više opcija personalizacije. To uključuje nove 17 i 18-inčne aluminijumske naplatke, kao i nove kombinacije spoljašnjih boja.

 

 


Mnogo važnije promjene desile su se u samoj kabini. Tu će putnici pronaći novi sistem multimedije na 9-inčnom ekranu, koji je sada pozicioniran na nešto višoj poziciji na kontrolnoj tabli radi bolje vidljivosti i jednostavnosti upotrebe. Softver novog infotainment sistema sada ima veću brzinu, te podržava Android Auto i Apple CarPlay opcije povezivanja. Na estetskom planu, tu su sada nove kožne presvlake sjedišta u bež i crnoj boji. Budući kupci takođe dobijaju dodatnu bezbjedonosnu opremu kao što su: pomoć za održavanje vozila u voznoj traci, pomoć pri upravljanju u slučaju nužde i inteligentni prilagodljivi tempomat, koji može da prepozna promjene ograničenja brzine i automatski prilagodi brzinu samog vozila. Kao pogonsku opciju, Toyota Camry nudi isključivo hibridni sistem koji uključuje 2,5-litarski benzinski motor i elektromotor. Cijene za sada nisu poznate ali se pretpostavlja da neće doći do značajnijih promjena u poređenju sa trenutnim modelom.

Datum objave: 23/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook