Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Velika popularnost na sjeveru Evrope

Porsche Taycan

Velika popularnost na sjeveru Evrope

Potpuno električni automobili izuzetno su popularni u zemljama na sjeveru Starog kontinenta, a jedan od „bestselera“ je i prvi električni Porscheov model Taycan...

Norveška je jedno od najplodnijih tržišta za potpuno električne automobile na svijetu, a u tom svijetlu počela je i nova 2022. godina. Tako je u januaru ove godine isporučeno ukupno 7957 automobila, a samo njih 387 ispod poklopca motora imali su čisto SUS agregate, dok su ostali modeli bili ili potpuno električni ili su posjedovali hibridnu tehnologiju. Dakle čistokrvni električni modeli činili su 83.7% udjela u ukupnom prodajnom broju, dok su modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem činili ukupno 4.9% od ukupnog broja. Jedan od najzanimljivijih podataka je i taj da su od 387 modela sa SUS motorima njih 175 benzinci, dok je u januaru isporučen 181 Porsche Taycan, što znači da je na ovom tržištu u januaru prodano više Taycan-a nego svih modela sa benzinskim motorima ukupno.

 

 

 

 

 


Porsche Taycan kao prvi električni  model brenda pokazao se kao pravi pogodak, jer je u rekordnoj 2021. godini bio najprodavaniji automobil kompanije. Sa trona je zbacio dugogodišnjeg pobjednika, model 911 i tako pokazao da se sve više kupaca odlučuje na automobile sa ovakvim vidom pogona.

Datum objave: 07/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook