Naslovna > Vijesti > Veliki debi na stazi u Goodwood-u

Nova Octavia RS

Veliki debi na stazi u Goodwood-u

Početkom godine iz Škode je najavljeno kako će nova Octavia RS da bude premijerno predstavljena na stazi u Goodwood-u. Taj dan se bliž ....

Od Škode smo navikli samo na ono najbolje. Kada je na početku godine objavljeno da će kroz nekoliko mjeseci, na stazi u Goodwood-u da predstave svoju Octaviu RS, bilo nam je jasno da je riječ o vrhunskom modelu u nizu modela Octavia, a istovremeno da je to najsnažnija i najbrža Škoda Octavia u seriji.

 

Veliki debi ovog modela nam se približio Ova najbrža Octavia svoje lice javnosti će prikazati 10. jula, tačnije dan prije popularnog spektala „Goodwood Festval of Speed“, koji se održava još od 1993. godine. Tada će da bude predstavljena u limuzina i Combi varijanti. Nova Octavia RS predstavlja jednu potpuno novu snagu ovog brenda na ulicama.

 

Upravo zbog toga, čelnici Škode odlučili su da je Goodwood idealna pozornica za premijeru najbrže Octavije, jer će ovaj događaj da proprati šreko 100.000 ljudi. Octavia RS vjerovatno će da bude glavna zvijezda na tom događaju, jer je svi ljubitelji vrhunskih automobila željno iščekuju. Octavia RS za 6,8 sekundi ubrzava do stotke, a maksimalna brzina koju može da dosegne jeste 248 km/,h. Novi model Octavije takođe nudi mnoge odlične karakteristike, kao što je mnogo prostora, velika sigurnost, moderne sisteme u pogledu sigurnosti i slično.

 

 

Dizajn Octavije RS zrači izuzetnim kvalitetom, a unutrašnjost je obilježena crnom sportskom opremom.Nema sumnje, Škoda Octavia RS biće zvijezda na stazi. Svi posjetioci željno iščekuju taj 10. juli, a organizatori trljaju ruke i nadaju se još jednoj izvanrednoj posjeti mnogobojnih ljubitelja ovog festivala.

Datum objave: 06/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook