Naslovna > Auto moto sport > Vetel pobjedom pretekao Alonsa u ukupnom poretku

F1 – VN Koreje

Vetel pobjedom pretekao Alonsa u ukupnom poretku

Sebastian Vetel je prošle sedmice imao zaostatak od 6 bodova za Alonsom u ukupnom poretku, a nakon pobjede u Koreji došao je do prednosti i sada je vodeći u ukupnom poretku

Sebastian Vetel je zajedno sa timskim kolegom Markom Weberom dominirao na utrci za VN Koreje, te su vozači Red Bulla došli do vodećih pozicija. Više razloga za zadovoljstvo ipak ima Nijemac, jer je pobjedom došao i na prvo mjesto u ukupnom poretku. 

 

Dvostruki svjetski šampion startovao je s druge pozicije, iza Webbera, a timskog kolegu je prestigao odmah na startu. Došao je tako do četvrte ovosezonske, treće uzastopne i 25. pobede u karijeri kojom je izbio na čelo poretka vozača sa šest bodova prednosti ispred do sada vodećeg Alonsa. Četvrti u poretku završio je drugi Ferrarijev vozač Felipe Massa, iza koga su se našli Kimi Räikkönen, Nico Hülkenberg, Romain Grosjean.Katastrofalan dan imali su McLarenovi vozači, budući da je Jenson Button odustao već u prvom krugu, nakon što se u njega zabio Kamui Kobayashi, dok je Lewis Hamilton završio tek deseti i osvojio je jedan bod.Već drugu uzastopnu trku svjetski šampion iz 2008. godine se mučio s pravim set-upom bolida. Već na startu je Hamilton izgubio poziciju od Alonsa, a kasnije je samo padao u poretku.

Datum objave: 15/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook