Naslovna > Vijesti > Volkwagen Kombi ide u penziju

Kraj legende

Volkwagen Kombi ide u penziju

Nakon proizvodnje koja je trajala više od 60 godina Kombi ide u istoriju, a u tu čast napravljena je posljedna edicija nazvana “56 Years – Kombi Last Edition”

Regulative o zračnim jastucima i ABS kočnicima odvele su Volkwagenov Kombi u istoriju. Brazilski ogranak VW-a proizvodio je ovaj model od 1957. godine i odlučio se oprostiti od njega posebnom edicijom “56 Years – Kombi Last Edition”.

 

Ova serija imat će svega 600 jedinica a sve će biti ofarbane u svjetloplavu boju  sa bijelim detaljima. Da se posljednji Kombi još bolje izdvoji iz mase starih primjeraka tu su novi 14-colni čelični naplatci omotani u Goodyear pneumatike. Da se radi o posebnoj seriji neće otkrivati samo presvlake na sjedalima već i novi audio sustav s UBS konekcijom te posebna pločica s rednim brojem automobila ove posebne serije.Promjena ispod lima nema pa je tamo smješten isti onaj 1.4-litreni redni četverocilindraš koji Volkswagen Kombi pokreće već godinama, a snaga od 80 KS i 123 Nm okretnog momenta na stražnje kotače i dalje se šalje preko četiri-stupanjskog ručnog mjenjača.

Datum objave: 20/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook