Naslovna > Vijesti > Volvo Polestar Racing i Thed Björk ušli u istoriju u Stockholmu

Volvo

Volvo Polestar Racing i Thed Björk ušli u istoriju u Stockholmu

On je zahvaljujući posljednjoj briljantnoj pobjedi preuzeo vodstvo u poretku vozača, 10 bodova ispred Richarda Göranssona, dok je Volvo sada prvi u poretku konstruktora, 20 bodova ispred BMW-a...

Thed Björk je briljirao na drugoj utrci ovogodišnjeg STCC šampionata na stazi Solvalla u blizini Stockholma, a Volvo Polestar Racing  postigao istorijsku pobjedu, obzirom da su vozači ovog tima utrku završili na prvoj, drugoj, trećoj i četvrtoj poziciji. 

 

„Ovo je za mene nesumnjivo jedna od najboljih pobjeda svih vremena. Sve je funkcionisalo savršeno i otići sa staze sa prva četiri osvojena mjesta je jednostavno neopisivo“ - izjavio je Björk.

 

On je zahvaljujući posljednjoj briljantnoj pobjedi preuzeo vodstvo u poretku vozača, 10 bodova ispred Richarda Göranssona, dok je Volvo sada prvi u poretku konstruktora, 20 bodova ispred BMW-a.

 

„Utrka u Stockholmu je postala naš najbolji STCC rezultat od 1996. godine od kada učestvujemo u ovom šampionatu. Izuzezno smo ponosni na naše vozače i sve one koji čine Volvo Polestar Racing. Svi su oni napravili sjajan posao“ - izjavio je Derek Crabb, Motorsport direktor kompanije Volvo automobili.

 

Björk je startao sa prve pozicije i vodstvo zadržao cijelim tokom utrke. BMW-ov vozač Fredrik Larsson je snažno pritiskao, ali je kasnije diskvalificiran zbog ignorisanja kazne, koju je zaradio zbog udarca u automobil Linusa Ohlssona.

 

Robert Dahlgren je stabilnom vožnjom osigurao drugo mjesto, dok je nekadašnji šampion TTA šampionata, Fredrik Ekblom, nakon velike borbe sa kolegom Linusom Ohlssonom osigurao treće mjesto i svoje prvo mjesto na pobjedničkom postolju u ovoj sezoni. Ohlsson je s druge strane nakon kontatka sa Larssonom utrku uspio završiti kao četvrti.

 

STCC sezona nastavlja se 29. juna, utrkom na stazi Gothenburg City Arena, domaćoj stazi za Volvo 

Datum objave: 11/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook