Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Vozačke vještine isprobali i Banjalučani

Nagradna igra - Vozi i osvoji

Vozačke vještine isprobali i Banjalučani

Nakon prvog kvalifikacijskog takmičenja održanog u Sarajevu, svoje vozačke vještine u nagradnoj igri „Vozi i osvoji“ isprobali su i Banjalučani...

Oblaci i kiša nisu pokvarili dobro raspoloženje učesnika drugog kruga kvalifikacija nagradne igre „Vozi i osvoji“ održanog u Banjoj Luci. Osam vozačkih parova, zajedno sa ekipom Auto shop magazina i osobljem Renaulta u BiH, dobro su se zabavili ispred TC Robot u Glamočanima, na čijem se parkingu  održalo prvo, eliminatorno takmičenje.

 

Kao i u Sarajevu, učesnici nagradne igre su i u Banjoj Luci vozili novi Renault Clio, opremljen 1.5-litarskim agregatom. Nakon žrijeba, svi parovi su svoje vozačke sposobnosti pokazali na testnom poligonu, a cilj je bio isti - proći što prije. U tome ih je sprječavala slalom vožnja naprijed i nazad, prolazak kroz izrazito oštru krivinu, bočno parkiranje ali i istovremeno odgovaranje na teorijska pitanja, čiji su pogrešni odgovori takmičarima donosili kaznene sekunde, baš kao i svako dodirivanje čunjeva ili gašenje agregata. 

 

Dva najbrža para na poligonu bili su Dragana i Dobrica Žugić, te Mara  i Dragan Đakić, pa su oni svoje takmičenje nastavili u dijelu ekonomične vožnje. Oba para su svoje modele napunili gorivom na BP Petrol, odakle su započeli ekonomičnu vožnju sve do Gradiške, na dionici nešto dužoj od 80 km. Takmičari su za razliku od učesnika u Sarajevu, vozili isključivo na otvorenoj cesti i dijelom na autoputu, te su imali dobre uvijete za ekonomičnu vožnju.

 

U takvim su se okolnostima bolje snašli Dragana i Dobrica Žugić, koji su na pomenutoj dionici potrošili 2.86 litara goriva, što je odličan rezultat, bolji i od pobjedničkog para iz Sarajeva. Mara i Dragan Đakić su potrošili nešto više od 5 litara goriva, te su na taj način izgubili, ali su izborili učešće u veliko finale u septembru, na kojem će se odlučiti ko ide na nagradno putovanje u Pariz.

 

Pobjednici iz Banje Luke, Dragana i Dobrica, su osim puta u finale dobili Renault Clio sa punim rezervoarom goriva na korištenje za vikend.  Naredno kvalifikacijsko takmičenje nagradne igre „Vozi i osvoji“ održaće se u Mostaru 25. maja, a prijave se  se vrše na facebook stranici nagradne igre, http://www.facebook.com/voziiosvoji?ref=hl . 

Datum objave: 13/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook