Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Vozi i osvoji

Nagradna igra

Vozi i osvoji

Prvo kvalifikacijsko takmičenje ove nagradne igre održano je u Sarajevu, ispred Robot centra, a kvalifikacije u Banjaluci 11. maja i Mostaru 25. maja, također će se održati ispred tržnog centra Robot....

U organizaciji Auto Shop Magazina i Renuaulta  u Sarajevu je  održano prvo kvalifikacijsko takmičenje nagradne igre „Vozi i osvoji“. Deset parova je pokazalo svoje vozačko umijeće, a dva para su se na kraju dana borila za prvo mjesto. Svi takmičari su u novom Renault Cliu  prošli izazove na poligonu među čunjevima, a tokom vožnje su odgovarali i na teorijska pitanja.

 

Prvo kvalifikacijsko takmičenje ove nagradne igre održano je u Sarajevu, ispred Robot centra, a kvalifikacije u Banjaluci 11. maja i Mostaru 25. maja, također će se održati ispred tržnog centra Robot.

 

Svako dodirivanje čunjeva, gašenje motora na automobilu i netačna odgovaranja na pitanja, takmičarima su donosila kaznene sekunde, koje su se dodavale na ukupno vrijeme provedeno na poligonu. U ovoj igri najviše spretnosti pokazali su Ivana i Damir Lucević, te su od drugoplasiranih bili bolji za čitavu minutu. Iza njih su se našli Anel Drakovac i njegova partnerka Emina Heganović i upravo ova dva para su snage odmjerili u finalu, u igri ekonomične vožnje, dok su ostalim parovima uručeni simbolični pokloni i diplome o učestvovanju u igri.

 

Ivana i Damir, te Anel i Emina „zadužili“ su po jedan Clio IV  čije su rezervoare napunili na benzinskoj pumpi Petrol. Oba para su automobilima krenuli na rutu dugu 56 km, a cilj je bio potrošiti što manje goriva. Bilo je zanimljivo vidjeti kako sarajevskim ulicama, lagano idu dva crna Clia koja koče samo kada moraju i na svaki način pokušavaju štediti gorivo. Start/stop sistem i Eco mode u automobilima dodatno su pomogli takmičarima u štednji goriva. Nakon mjerenja utvrđeno je da je su Damir i Ivana na 56 pređenih kilometara potrošili 3,16 litara goriva, dok su Anel i Emina na istoj ruti potrošili samo 2,88 litara.

 

Kao nagradu za osvojeno prvo mjesto u prvom kvalifikacijskom takmičenju, pobjednici su dobili Clio sa punim rezervoarom goriva na korištenje te put u veliko finale u kojem će im se pridružiti i drugoplasirani vozački par. 

 

Prijavite se i vi! Vaše prijave očekujemo na našoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/voziiosvoji?ref=hl

 

 

Datum objave: 06/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook