Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > VW Cross Coupe koncept
FOTO GALERIJA (8)

Geneva Motor Show

VW Cross Coupe koncept

Za Volkswagenov Cross Coupe koncept smo čuli i vidjeli ga na prošlogodišnjem Salonu automobila u Tokiju, a u Ženevi ćemo ga vidjeti u nešto drugačijem obliku

Izložbeni prostor Volkswagena u Ženevi, zauzet će Cross Coupe koncept. Oni koji prate autoindustriju znaju da se ovo ime spominjalo i na Salonu u Tokiju, stoga se pitate da li je u pitanju isti koncept. Odgovor je da i ne. U suštini se radi o istom automobilu koji je pretrpio promjene u pogonu.

 

Naime u Tokiju je prikazana hibridno-benzinska varijanta, dok će u Ženevi Cross Coupe biti predstavljen kao vozilo koje pokreću elektromotori i dizelski agregat. Konfiguraciju sačinjavaju dva elektromotora sa kombinovanom snagom od 265 KS i 2,0-litarski TDI agregat.  U službenom saopštenju stoji da ova verzija Cross Cupea na 100 pređenih kilometara troši samo 1,8 litara goriva uz emisiju Co2 od 45 g/km. Ubrzanje od 0-100 km/h se postiže za 6,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 220 km/h. Autonomija kretanja automobila samo na elektropogon je 40 km, dok je autonomija sa dizelskim agregatom i elektromotorima 1287 km.  Snaga iz pogonskih agregata se isporučuje na sve točkove, a dužina  automobila iznosi 4345 mm, širina 1868 mm, visina 1523 mm, a međuosovinko rastojanje je 2630 mm. Inače Cross Coupe je prikaz kako bi mogao izgledati sportski Tiguan, čija produkcija još uvijek nije zvanično potvrđena. 

Datum objave: 04/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook