Naslovna > Vijesti > VW predstavlja Beetle Convertible

Los Angeles Auto Show

VW predstavlja Beetle Convertible

Iako će smotra automobila u Los Angelesu početi 30. novembra Volkswagen je već sada saopštio da će na istoj predstaviti „Bubu“ bez krova

Novi Buba bez krova slijedi recept svog prethodnika: ima karoseriju hatcbacka u retro stilu sa mekim krovom koji se spušta iza zadnjih sjedišta.  Volkswagen još uvijek nije objavio zvanične fotografije sa zatvorenim krovom na ovom modelu, ali su u saopštenju istakli da je nova Buba sa zatvorenim krovom  oblikom znatno bliža prvoj generaciji Bube cabrio. 

 

Na svim modelima, bez obzira na paket opreme, krov je automatski i otvara se i zatvara jednostavnim pritiskom na dugme za nešto više od 10 sekundi. Radnju otvaranja i zatvaranja krova moguće je izvršiti u brzinama do  48 km/h.  Iz Volkswagena ističu činjenicu da su na ovom modelu ojačani A stubovi, te da je karoserija dobila nekoliko dodatnih „podupirača“ koji imaju zadatak smanjiti štetu prilikom eventualnog sudara.  U Europi će nova Buba biti dostupna sa čak sedam različitih agregata.  Tu su 1.2 TSI sa 104 KS sa i bez BlueMotion tehnologije uštede goriva,  zatim su tu 1.4 TSI sa 160 KS, 2.0 TSI sa  200 KS, dok su među dizelašima  1.6 TDI sa 105 KS  2.0 TDI sa  140 KS. Beetle Convertible će se u Europi moći naručiti već u novembru, a cijena u Njemačkoj za ulazni model je 21.500 eura. 

 

Datum objave: 04/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook