Naslovna > Automobili > Jeep > Wrangler > Wrangler u septembru na tržištu Evrope

Jeep

Wrangler u septembru na tržištu Evrope

Najnovija generacija u Evropi će se prodavati sa dvije opcije agregata a to su: četvorocilindrični benzin agregati radne zapremine dva litara sa turbo punjačem i novi četvorocilindrični Multijet II dizel motori zapremine 2,2 litara...

Kompanija Jeep zvanično je objavila da nova generacija modela Wrangler koja je namijenjena evropskom tržištu u prodajne salone širom „starog kontinenta“ stiže tokom septembra ove godine. Najnovija generacija ove off-road ikone će se u Evropi prodavati sa dvije opcije agregata a to su: četvorocilindrični benzin agregati radne zapremine dva litara sa turbo punjačem i novi četvorocilindrični Multijet II dizel motori zapremine 2,2 litara. Kupci na Bliskom Istoku, u Rusiji i Africi će moći da se opredijele i za nešto snažniji V6 agregat radne zapremine 3,6 litara koji razvija 280 ks i 347 Nm obrtnog momenta. Svi agregati su povezani sa osmostepenim automatskim mjenjačem. Novi Jeep Wrangler će na početku u Evropi biti dostupan samo sa Multijet II dizel agregatom radne zapremine 2,2 litara koji razvija 197 ks i 450 Nm obrtnog momenta. Iz kompanije tvrde da model sa četvoro vrata, sa oznakom Sahara, brzinu od 0 do 100 km/h postiže za 9,6 sekundi i da je njegova maksimalna brzina 180 km/h.

 

 

Dvolitarski benzinski agregat će biti dostupan prije kraja godine, a razvijaće 268 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Kupci iz Evrope će moći da biraju između tri varijante modela Wrangler, a to su Sport, Sahara i Rubicon. Sve tri varijante će biti dostupne u verzijama sa dvoje ili četvoro vrata, dok model Sahara može biti naručen i sa novim Overland paketom opreme. Novi Overland paket opreme podrazumeva da Wrangler Sahara ima nove, jedinstvene aluminijumske naplatke veličine 18 inča, rešetku hladnjaka u boji karoserije sa svjetlosnim detaljima, poklopac rezervne gume isto u boji karoserije kao i kožni enterijer. Sport i Sahara varijante modela Jeep Wrangler biće opremljene „Command-Trac“ sistemom upravljanja svim točkovima, dok će definitivno najbolja opcija za ljubitelje off-road vožnje, Rubicon, biti opremljen „Rock-Trac“ sistemom upravljanja svim točkovima. Oba sistema podržavaju mogućnost da se izabere između pogona na svim ili samo na dva točka, a to može biti ostvareno pri brzinama do 72 km/h. Kada je riječ o unutrašnjosti, kupcima će biti dostupni ekrani veličine 3,5 ili 7 inča za digitalnu instrument tablu, odnosno, ekrani infotejnment sistema veličine 7 ili 8,4 inča. U ponudi će biti i manji infotejnment ekran veličine pet inča, ali on će se nuditi samo na varijanti Wrangler Sport i to na tržištima van Evrope. 

Datum objave: 07/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook